Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Български локомотив серия 01. от FULGUREX
Vlado:
За тези съм на 200% сигурен, че няма ала-бала - всичко се прави hand made и съм почти сигурен, че производството не е изнесено в "дръпнатите" страни. Извинявай, но при цена от 2500 $, да произвеждаш нещо некачествено си е чиста проба измама. Тези фирми не биха си позволили лукса да го правят!
IKAR:
Приемам доводите ти, но през последните години не можеш да си представиш какви ядове ги брах точно с продукцията на "скъпи", "мастити", "с голям престиж" и с незнам колко годишни традиции фирми. И най-важното колко мангизи хвърлих на вятъра......И то не един и два пъти. Затова докато въпросния продукт не се тества и скъса от "каране" в реални условия, никакво доверие, та каквато и да е фирмата и колкото и да струва. Компютърът ми за 4 бона, произведен от една от най-"претенциозните" фирми нерядко дава недопустими ядове, в отделни случаи дори ми е идело да го тресна в земята. :angry: Между другото разгледах какви пътнически вагони предлага фирмата - на пръв поглед са горе-долу на нивото на норвежката NMJ или примерно на http://www.ade-eisenbahn-modelle.de/ Но такава цена за Н0 е абсолютно безумие откъдето и да го погледнем. Или 1000 лева за вагон, който не струва повече от 150, хайде 200 евро.
Gervasii:
--- Цитат на: Vlado link=topic=2646.msg45571#msg45571 date=1283250013 ---Тоя модел горе ще ти смъкне много повече от цената за лока, тъй че внимавай какво си пожелаваш... :dirol:
--- Край на цитат ---
Не само 2 бона и половина ами и ще закриеш колекцията и ще посещаваш молове и сезонни намаления денонощно :dance1: :dance1: :dance1:
Vlado:
--- Цитат на: IKAR link=topic=2646.msg45574#msg45574 date=1283251355 ---Приемам доводите ти, но през последните години не можеш да си представиш какви ядове ги брах точно с продукцията на "скъпи", "мастити", "с голям престиж" и с незнам колко годишни традиции фирми. И най-важното колко мангизи хвърлих на вятъра......И то не един и два пъти. Затова докато въпросния продукт не се тества и скъса от "каране" в реални условия, никакво доверие, та каквато и да е фирмата и колкото и да струва. Компютърът ми за 4 бона, произведен от една от най-"претенциозните" фирми нерядко дава недопустими ядове, в отделни случаи дори ми е идело да го тресна в земята. :angry: Между другото разгледах какви пътнически вагони предлага фирмата - на пръв поглед са горе-долу на нивото на норвежката NMJ или примерно на http://www.ade-eisenbahn-modelle.de/ Но такава цена за Н0 е абсолютно безумие откъдето и да го погледнем. Или 1000 лева за вагон, който не струва повече от 150, хайде 200 евро.
--- Край на цитат ---
Нямам намерение да те убеждавам в обратното, а само ще споделя, че на една от срещите "Ден на отворените врати" един многоуважаван член на Клуба донесе едно нюню (двуосно мъниче) вагонче на месингова фирма. Е, нямаше такава изработка просто - прецизно до най-малкия детайл. Просто не беше истина! Затова вече като чуя за тези т. нар. месингови фирми, се отнасям с нужното уважение и внимание към всеки техен продукт. Дет' се вика: Нека ме боли! ;)
evrokoma:
аве уважение не уважение за 3 бона трябва от злато да го правят не от месинг може да са много детайлни ама все пак сме в българия не го забравяйте за някой това е годишна заплата каво няма да ядете една година ли :haha:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия