Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
fpk1999:
Здравейте!Ако може да ми кажете имало ли е спални вагони около 50-60-те години на 20-ти век и има ли някой снимки или чертежи на такива,ако са съществували тогава?
pach:
За коя администрация питаш и кои 50/60 години (на кой век)????
Щото спални вагони има още от 19-ти век!!!...почти от началото на железниците... :scratch_ones_head:
А за нашата администрация спалните вагони са "познати",
още от началото на 20-ти век. Колкото до 60-те години на
същия 20-ти век - ми тук има цяла тема със снимки и чертежи
поне на един от българските спални вагони (за онези времена)!!!
Намери си я и чети, копирай и т.н.
Успех!
fpk1999:
Питах за БДЖ,защото ми е чудно как са изглеждали тогава нощните влакове.
fpk1999:
--- Цитат на: emilchaushev link=topic=312.msg77530#msg77530 date=1335725246 ---И аз имам спомени че е возил, защото на Стара загора се правеше маневра точно за тези вагони от Пловдив за Русе. Иначе към Момчилград не знам да е имало спален вагон в т.нар "Кадъна експрес"
--- Край на цитат ---
Само да те поправя Емо."Кадъна експрес" или "Кадъните" се е наричал :angry:ПАК БИВШИЯ :angry: нощен чифт Момчилград-Бургас-Момчилград.Този :angry:ПАК БИВШ :angry: влак (4646/7) съм чувал да го гласят като "Нощния горски влак" и "Нощен горски".Поне така знам и съм чувал :).
atanas72:
Здравей те,не знам дали тук му е мястото,но искам да си закупя бр.1 на сп.жп моделизъм от 06.2010. Бихте ли ме насочили от къде .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия