Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (226/637) > >>

liro4605:
 :rabbi:

emilchaushev:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=312.msg81180#msg81180 date=1345906915 --- :rabbi:

--- Край на цитат ---

Смяната на адреса на локомотива е лесна.
Ако си с роковска мишка
MENU+1  с дватажедновременно натиснати клавиша избираш CV1 ,което е едреса на лока. Би трябвало да ти предложи стойност по подразбиране 3. Ако искаш я променяш.

Ако искаш можеш адресите в мишката да ги кръщаваш с имена на локомотивите, като ги асоциираш с конкретен адрес, но трябва да го правиш за всеки нов локомотив и и ако имаш два еднакви става тръдно, че трябва да помниш кой точно на кой адрес си го турил.... Иначе слагаш бележки по кутиите с адрес и име в мишката... Плюс ако си пипал други настройки

liro4605:
Емо благодаря ти  :hi: Намерих книжката във форума и сега чета и се уча.Досега не ми се беше случвало да пускам 2-3лока едновременно и исках на момента просто някои да ми отговори.
Сега пък други въпроси изникнаха ,но се надявам да ги избистря.При смяна на адреса на единият лок му изчезнах светлините :scratch_ones_head:
Какво значи като премигва червената лампичка „over load“ ?

emilchaushev:
Cv 121 и 131 са за светлините

pach:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=312.msg81196#msg81196 date=1345983679 ---Емо благодаря ти  :hi: Намерих книжката във форума и сега чета и се уча.Досега не ми се беше случвало да пускам 2-3лока едновременно и исках на момента просто някои да ми отговори.
Сега пък други въпроси изникнаха ,но се надявам да ги избистря.При смяна на адреса на единият лок му изчезнах светлините :scratch_ones_head:
Какво значи като премигва червената лампичка „over load“ ?

--- Край на цитат ---

„over load“ означава дословно "претоварване", а щом ти премигва значи някъде нещо
не е наред. Консумацията ти е висока и се задейства защитата.
Ако все пак се програмира и не ти пали аварийния стоп на мишката, значи
просто има повишена консумация при програмиране, но ако светва за постоянно
намери причината и я отстрани. Не злоупотребявай (да не свети дълго)
със защитата от пхретоварване - понякога не издължа и ...бустера отива за ремонт.
Обикновенно се сменят изходните му чипове, но да не се стига до там.
Когато не си сигурен, че бързо ще отстраниш проблема - дърпай щепсела (или жака на бустера).
Оглеждаш, мислиш, проверяваш и пак включваш за кратко време.
И така...
За по подробни съвети - дай точни данни какво (програмиране/каране), къде (в овал/на отделна релса)
 и как (има/няма други локомотиви и вагони/осветени) го правиш?

ПП. Горното се отнася за роковски център за управление де....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия