Но как за 5 минути на Вакарел помощната ще се откачи,отиде до стрелките,и премине на друг коловоз?Не става ли това по-дълго?Вакарел,ако не съм се заблудил е с дълги(дали така е термина?) коловози.Гледах една снимка от този период на същия международен и състава беше наистина огромен.
Веднъж,това лято,ходихме до Велинград и до Септември бяхме с Диана 8640 и през целия път до Септември се осъществяваше движението по необичаен път.На Пазарджик закъсняхме,защото чакахме 7-8 минути Слънчевия бряг,който пътува по същия път,за него-обичаен.Обикновено това разминаване става около Мокрище.Не знам за какво беше това,някакъв "оглед"? ли са му правили на другия път,малък ремонт ли?
Ако през същия ГДВ 1994/1995 се е налагало всяка вечер единия път да се прекъсне временно(не ми се вярва) наистина може да има разминаване.Няма отбелязани пътнически влакове,но някакъв товарен ако има...Нали е било натоварено движението тогава.
Но наистина това последното ми се вижда не много възможно.
ПС
В следващите разписания същият международен вече си спира като нормален експрес-на Септември и Пазарджик.