Автор Тема: Да попитам по-опитните и знаещи!?!  (Прочетена 942507 пъти)

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
Re: Да попитам по-опитните и знаещи!?!
« Отговор #1710 -: 11 Февруари 2014, 09:56:17 »
Здравей,
аз го имам този модел. Според мое мнение си заслужава. Доста е детайлен. Ако някога идваш към Клуба ще се разберем и мога да го донеса да го видиш и да си прецениш сам.

l-donovan

• Trade Count: (3)
  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 73
  • Рейтинг: 22
  • DB,BDZ 4-5-6 epoha HO
« Отговор #1711 -: 11 Февруари 2014, 10:27:51 »
Благодаря много!И аз реших да го закупя,защото все още нямам БГ локомотив,а този ми изглежда с доста добро качество !Много ми се идва към София да се запознаем,да разгледам клубът,клубното трасе,защото и от клиповете личи колко е красиво и с какъв професионализъм е направено всичко,но незнам кога ще имам възможност,тъй като и работата ми напоследък ме е притиснала много!
Поздрави!
 :hi:
Иван

evrokoma

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #1712 -: 12 Февруари 2014, 06:56:09 »
От къде си? Аз съм от Добрич и също мога да ти го покажа  за да го разгледаш детайлно

l-donovan

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 73
  • Рейтинг: 22
  • DB,BDZ 4-5-6 epoha HO
« Отговор #1713 -: 12 Февруари 2014, 13:37:11 »
Благодаря много,но няма нужда,защото вчера го поръчах  &bgflag
От Сливен съм!
Поздрави!
Иван

Величко

• Trade Count: (17)
  • Sr. Member
  • Публикации: 421
  • Рейтинг: 200
  • Само ЦСКА !
« Отговор #1714 -: 26 Март 2014, 17:23:39 »
Здравейте. Едно въпросче имам:
Вчера си поръчах нещичко от липето и точно в момента на плащането ми прекъсна нета. Дадох рестарт на страницата и систевата автоматично ме отхвърли, искайки име и парола. След секунди получих и смс, че сумата е изтеглена от картата в посока липето, но влизайки в моя профил няма и помен от "сделката". Бонуса си седи в същия вид, а го бях включил в сумата, при поръчките също няма и следа, а парата я няма :angry: Та каква е процедурата оттук-нататък? Да пиша мейл ли, да изчакам ли или друго нещо?
Благодаря.

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #1715 -: 26 Март 2014, 17:38:52 »
Ако сумата при превода към Липето отговаря на тази която си превел, то от Липето трябва да получиш емейл. Изчакай 2-3 дена. Щом имаш потвърждение и от банката, че сумата е тази, чакаш да те уведомят от Липето кой е номера на пратката с "DHL".

Величко

• Sr. Member
  • Само ЦСКА !
« Отговор #1716 -: 26 Март 2014, 17:53:56 »
Цитат на: TheJackal link=topic=268.msg94236#msg94236 date=1395848332
Ако сумата при превода към Липето отговаря на тази която си превел, то от Липето трябва да получиш емейл. Изчакай 2-3 дена. Щом имаш потвърждение и от банката, че сумата е тази, чакаш да те уведомят от Липето кой е номера на пратката с "DHL".
Да, сумата отговаря. Но проблема е, че не са ми премахнали бонуса, който съм ползвал, а друг път го калкулират веднага, а мейл пращат като я пускат към Бг! Сега ми остава същият бонус, и ми дава право да го ползвам!?

Best Ripper

• Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #1717 -: 26 Март 2014, 19:17:42 »
Бонусът се приспада видимо /променя се реално/ чак след като в липето са ти обработили пратката и са я приготвили за експедиция... Така че вариантът ти е са следиш статуса на поръчката и да изчакаш...

Величко

• Sr. Member
  • Само ЦСКА !
« Отговор #1718 -: 26 Март 2014, 20:28:16 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=268.msg94242#msg94242 date=1395854262
Бонусът се приспада видимо /променя се реално/ чак след като в липето са ти обработили пратката и са я приготвили за експедиция... Така че вариантът ти е са следиш статуса на поръчката и да изчакаш...
Ами досега винаги са ми взимали натрупания бонус от предишни покупки, на момента. А новият се натрупва след като я обработят, но в случая си седи старият и вьобще не фигурира като заявка, поръчка и квото се сетиш, направо мистерия. А парите са изтеглени от сметката с подаденият от мен бонус......... 

JORDAN

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #1719 -: 26 Март 2014, 22:22:36 »
Отиди в банката, която е издала картата и ги помоли да канселират това плащане.

После пак ще си направиш поръчката.

Best Ripper

• Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #1720 -: 27 Март 2014, 09:05:48 »
Я драсни един имейл и на немците. Току виж парите са пристигнали при тях, а те се чудят за какво са пратени. Пиши им и обясни какво е станало...

IKAR

• Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 950
  • Рейтинг: 265
  • HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
« Отговор #1721 -: 27 Март 2014, 09:54:14 »
Точно това е най-правилното решение - да се пише и да се обясни ситуацията. Със сигурност отговорът ще бъде "Уважаеми господин ........., да, получихме вашите пари и днес или утре ще ви изпратим поръчката". Досега съм имал много случаи с много дълго чакане на поръчка, без търговецът да се обади, но като попитам отговорът е винаги "Да, плащането е успешно и пратката е на път към вас...."Няма смисъл от анулиране на плащането - и без това от банката биха го сторили само в случай, че има някаква измама - примерно някой друг е нареждал плащане с картата без знанието на собственика или има източване чрез копиране на данните от нея, а в случая колегата сам е наредил плащане и за банката той сам си носи отговорност.....В банката въобще не ги интересува, че точно в момента на плащането интернетът е прекъснал...

Точно поради тази причина при много сайтове след плащане и финализиране на поръчката излиза съобщение, понякога и в нов прозорец "Моля не рефрешвайте тази страница или не натискайте нищо на вашия браузер" или нещо от сорта, защото в противен случай има много голяма вероятност сумата да бъде изтеглена не веднъж, а два пъти.
« Последна редакция: 27 Март 2014, 10:04:30 от IKAR »

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #1722 -: 27 Март 2014, 10:21:00 »
Има вероятност и сумата изобщо да не е постъпила при Липето.

Картовите транзакции обикновено са двустепенни или тристепенни, най-общо казано. Първо се подава искане за теглене, след това банката го потвърждава и накрая искащата страна потвърждава отговора на банката. Ако през някой от етапите връзката се разпадне, сумата остава блокирана за известен период от време след което се връща по сметката.

Ако не си виждаш поръчката в профила, немците също няма как да я видят, все пак базата е една, освен ако някъде не се кешира нещо междинно.

Случвало ми се е в София, при плащане на ПОС да прекъсне връзката, точно преди да се отпечата разписката. На нея пишеше нещо от сорта на "Без отговор", а в същото време аз получавам SMS за изтеглена сума. Касиерката не ми призна плащането и платих втори път в брой. Викнах управителя и той каза, че и друг път се е случвало. Каза ми да запазя разписката и да си проверя в банката до няколко дни. И наистина, сумата висеше като заявена (блокирана и извън разполагаемото салдо), но след три дни в извлечението се появи кредит поради прекъсната транзакция и сумата си се възстанови в сметката.

Та провери и в банката, може случаят да е подобен.

IKAR

• Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 950
  • Рейтинг: 265
  • HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
« Отговор #1723 -: 27 Март 2014, 10:56:20 »
Принципно има два варианта:

1. След като направиш поръчката, системата на търговеца да поиска съответната сума автоматично и да изтегли парите от картата веднага. Пей-палът, въпреки, че си е съвсем отделна система, пак е на този принцип, само че тук клиентът веднага нарежда и изпълнява плащане към търговеца, демек посоката е обратна.
2. Системата на търговеца при заявката за поръчка иска само оторизация, при което банката блокира сумата, но самото изтегляне става по-късно, примерно преди фактическото изпращане на пратката. Оторизацията се пази известно време и ако не се анулира от търговеца, например при липса на въпросната стока в наличност, банката я пази още извество време - примерно 10-тина дни и ако парите не бъдат изтеглени, я анулира служебно, съответно сумата отново светва по сметката.

Не знам липето точно коя от двете възможности ползват, аз лично съм попадал и на двата варианта - някои теглят веднага, други с оторизация - като амазон например.

Величко

• Sr. Member
  • Само ЦСКА !
« Отговор #1724 -: 27 Март 2014, 17:15:42 »
Първо, благодаря на отзовалите се :good:
Преди минути се връщам от банката, където ми обясниха, "че парите са във въздуха" ;D
Нито са в липето, нито са по сметката, а витаят в някакъв паралелен свят и до три дена ще ми ги върнат обратно по сметката :dirol:
На въпроса:  защо не сега?
отговорът беше, че трябвало да се изчака, но и те не знаят какво.
Факт е, че парите не са стигнали до липето и това е краят на "мини сагата ми"