Сега сигурно Ясен и другите дисциплинирани хобисти ще ме подпукат, но из многото книги, изследващи историята на германските железници, които са в ръцете ми, независимо дали са на тема локомотиви, вагони или всичко общо, е пълно с всякакви снимки, като се почне от първа епоха, та до сега.....И, повярвайте ми, това "идеално" комплектоване на влаковете, към което всички се стремим, е в огромната част от случаите по-скоро изключение, отколкото правило. С други думи, на снимките черно на бяло се вижда, че в действителност, с известни изключения (като например по-специални влакове, като "Рейнголд"), дори в Германия е композирано с каквото има и не винаги техните планове за композиране са спазвани стриктно.....Примерите в каталозите, т.нар. zugbuilding, също са идеализирани случаи, в реалността далеч не всякога е правено така. Конкретно за V100-DB, практически го има с какво ли не - с дългите Z купейни вагони с по 12 купета, с крайградските с по повече врати, включително тези, сребристите, с или без команден вагон в края на влака, с т.нар. Umbau вагони, с Eilzug, включително и в комбинация от няколко от всички описани видове, т.нар. идеал за "завършени" композиции от еднотипни вагони е доста рядко срещано явление по принцип....