Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
pach:
Принципно и на практика, за да увеличиш шансовете на малките свредла да оцеляват (75/25 %) при пробиване е хубаво да не се ползват инструменти "на ръка". Желателно е дрелката , дремела, минидрила дори да са закрепени на стойки които осигуряват вертикално движение по оста на пробиващия инструмент. А ако закрепиш детайла който ще пробиваш, неподвижно или поне на перпендикулярна повърхност спряма инструмента, вероятността да оцелее тънкото свредло нараства на 90%!!!
Така не се дава шанс на изкривяване по време на работа , от грешен поглед, натиск не по оста на инструмента и т.н. които са основните фактори за счупването на свредлата.
Ползвам от години стойка както за голямата електродрелка (която е и ударна) , така и за "дремела" (ако той е със удължително жило е още по-добре), а също дори за минидрила на 12V от конрад . В конрад стойката за него макар и с детски изглед (то и дрила си е такъв...) върши много добра работа.
Препоръчвам ви да се оборудвате с подходящите инструменти за работа , защото всичко останало си е не "майсторлък" а чиста мъка , разочарование ииии...не на последно място излишен разход на нерви и средства.
;D ;D ;D
lubomir:
"Инструмента е 50% от майсторлъка!" ;D
Vlado:
Пламене, дай номер на стойката в "Конрад", защото много искам да се сдобия с такава за извършване на наистина прецизна работа.
pach:
Ама аз изхвърлих опаковката още преди година :blink:(тя май така и не е от каталога, щото си е китайска! :prankster:
Отиваш в магазина на Конрад, постоянно се продава , скоро пак някой си купувА, значи има. Разглобена е и опакована в блистер - всъщност тя май струваше 7,56 лв а минидрила бе 9,50 лв. Тя си е точно за него , изцяло от пластмаса , само тръбата на "колоната" е метална.
Ако не забравя довечера ще я снимам за по-ясно.
XRISTO:
Пламене, качи снимките тук, защото този минидрил и мене ме заинтригува - на тази цена...
--- Цитат на: pach link=topic=312.msg32387#msg32387 date=1260344812 ---Отиваш в магазина на Конрад, постоянно се продава , скоро пак някой си купувА, значи има.
--- Край на цитат ---
Много готин начин да сложиш ударение, винаги съм се чудел как да го направя. :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия