Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (45/637) > >>

vlado1:
Аз имам английската версия (8.0.4) от maters-tb. Идват си заедно с нея. За HO не съм гледал.

gregary:
   Да попитам по опитните и знаещите!?!
Различните фирми правят различни дължини пътнически вагони:Fleischmann - 282mm;Trix - 282mm;Piko - 264mm /1:100;Roco - 303mm /1:87,264mm/1:100,спалните -289mm,282mm,283mm/1:93,5.Получават се 5,6 различни размера.
 Сигурно и в 1:1 има такива различни размера,или фирмите ги правят по-къси за да взимат по-малки радиуси или ....незнам!?! :scratch_ones_head:
Става въпрос за епохи 4 и 5 (мойте) :yes:

zazo:
В случаите, когато вагона е 1:87, модела отговаря в мащаб с дължината на прототипа в 1:1. Има някакви допуски разбира се, но те са незначителни. Различните дължини на моделите идват от различните дължини на вагоните в 1:1 24, 26 метра и т.н.

Когато вагона е направен по дължина в мащаб 1:100, то тогава мащаба му не е верен и дължината му е съвсем друга. Производителите това нещо го отбелязват обаче. Основната полза е, че повече на брой вагони се събират на по-къси коловози.

pach:
Издирвам снимки на три (за сега  :spiteful:) български локомотива от серия 06.
По-специално на 06-33; 06-89 и 06-94. Както и всякакви данни за тях.
Също ако някой има списание "Der ModellEisenbahner" брой 9/1977г. на хартиен или електронен носител, ще му бъда много благодарен да ми го предостави.
Ако е на хартиен - само за един/два дена за да го сканирам и връщам както хартията , така и в PDF-файл.
 :search: :search: :search:

pach:
За горния пост - никой ли няма поне една снимчица на тези машини?
Това са три от локомотивите теглели на българска територия експреса "TOUREX" ...
или с българското му име - "Турист експрес" от Лапциг до Варна.
Хайде потърсете каквато и да е информация за тези локомотиви:
06-33; 06-89 и 06-94 !!! :search: :search: :search:

А междувременно изникна още един въпрос към по знаещите и запознатите...

Това е пътната схема на известно наше железопътно трасе, пресичащо Стара планина от север на юг (в района преди гара Кръстец) и в непосредствена близост до връх Бъзовец (835м):

Така е според държавен вестник - бр.97 от 1920 г.
Чел съм Деянов (впрочем тази книга я издирвам да я купя - "Железопътната мрежа на България") по въпроса но нямам спомен , дали след като е била построена линията (знае се, че не е по първия проект за пуста далавера с парите :angry:) в този район е такава и до сега. И ако да - то кои са номерата на тунелите, името на реката и т.н.
Имам дължината и денивелацията , както и разстоянията , но дали това е сегашното положение на линията? :scratch_ones_head:

Надявам се да се включат професионалистите като Тошко (Вальооооо кога най-сетне ще се включиш тук?) и всички които знаят нещо по-точно от мен по въпроса!?

Предварително благодаря! :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия