Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
mitko0888:
Сигурно има някой изостанал 6 осен вегон на БДЖ.
Ако говорим за БГ, а не за БДЖ, редовни товарни влакове с 6-осни вагони за насипни товари със сигурност има (поне имаше преди година - две). Не си спомням в момента на кой оператор, какво и къде возеха. Като срещна снимки ще пусна. От НКЖИ все се сърдеха че им разбива пътя.
6-осни платформи също могат да се срещнат у нас, включително и с военен ешалон, само че не български. Цък ето тук, за да се вижда авторът на снимката.
Ако се връщаме на онази тема: Прословутата снимка от "Изгубена България" на КВ-2 (около 52 тона) действително е на шест осна платформа. В мрежата има и доста снимки на танкове, качени на 6 осни платформи. Причината е че един 4-осен вагон празен тежи около 19 - 22 тона и действително може да носи около 60 тона товар, ама при натоварване 20 тона на ос. В ГДР доста от линиите са били за натоварване до 15-16 тона на ос, и то ако са в добро състояние, затова и немците си правят BR118 и в 6-осна версия с натоварване 15.5 т. на ос. За Т-34 няма проблем да е на 4-осна платформа, колкото и да е разбит пътя. Т55 отива на границата на 4 оси, но Т72 надвишава 15 - 16 тона на ос. Също така в ново време Леопард 2 и М1А2 са над 60 тона и могат да се видят доста рядко на 4-осни платформи само по съвременни трасета за 22.5 тона на ос.
mitko0888:
Ето едно клипче на наш съфорумец с 6-осни вагони у нас. https://youtu.be/RGLmfWhSrs4
toniemi:
Тези съм ги снимал на Волуяк,ама са немски...
gzo:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg110015#msg110015 date=1514538609 ---... но Т72 надвишава 15 - 16 тона на ос. ......
--- Край на цитат ---
Не зная как се правят тези сметки, но е жив факт, че от как има Т-72 в БНА до ден днешен се ползват само на 4-осни платформи. Mасата му е около 40 тона, което май идва да е следно по 10т на к/ос. Не виждам проблем ?!
Не се сещам точно как се водят платформите, но беше с дъгъг индекс. Нещо от рода на Smmps :mda:
liro4605:
Има на една гара мисля че бяха 3-4 6осни платформи които бяха в движение до към 2000г най-много да е било.Имам някъде снимка ,но за жалост не я намирам.Преди години съм ги виждал точно в ешалони и съм се чудел колко ли тежи този танк,че е на такъв вагон.
Ще ги снимам пак :victory:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия