Тонка,
Митко го обясни най-точно, кратко и ясно:
При всички правотокови електродвигателчета има обратна електромагнитна индукция - демек, докато подаваш + и - за да върви в едната посока, моторчето връща по малко + и - , но разменени. Именно това връщане кара диодите да мигат
. Слагай по един кондензатор да обира тази обратна индукция и не се занимавай със стабилизатори, изправители и други чудесии.
Тази платчица е чудесна, но е за съвсем други цели..
аз даже поръчах 20 бр, ама последното, за което ще ги ползвам е да спра мигането на задните диоди...
Идея си нямам за какво ще изполвате, въпросната "платчица", и какви други 20 приложения ще намерите, но все пак щом ви върши работа...
Предложих въпросният buck, понеже : "ST's monolithic buck switching regulators offer input voltage capability up to 55 V and deliver output currents up to 4 A with high switching frequency. They enable simple, efficient and cost-effective solutions for driving high-brightness LEDs. They also feature dedicated circuitry for dimming".
Идея си нямах, че Питащият ще ме пита "защо има три дупки, и що не са две на платката"...
А след като мислите, че с кондензатор ще спрете BEMP на мотора към диодите, може спокойно да предложите решение на тези хора:
https://model-railroad-hobbyist.com/node/36104. На тях и 3300uf не им е стигнал да го спрат.
Идеята ми беше да пробва, ако има място, и е на ниска цена /$0.28/.
Спирам да се правя на съветник, тествайте, дерзайте и дано всичко отлепи