Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Модели на товарни бг хладилни вагони
liro4605:
Коя е гарата?
Дали някой произвежда "бананения влак"-така му казвахме на тоз с хладилните вагони.Имам предвид тези хладилни вагони с 2 врати.Състав 37 вагона хладилни от който 3 "вагонмайки".Вагонмайката е вагон с агрегат и място за персонала захранващ група хладилни вагони пред и зад него.Именно колегите от вагонмайките ни даваха банани ;D .Синьо-бялата машина с изцяло бял състав си беше голяма гледка!!!
р.р. Сори за качеството ама архиви от старите ленти.
pach:
Ако под "бананени" вагони имаш предвид хладилните МК-4 и техните производни (?) - да произвеждат се в НО и в ТТ.
В ТТ са на"Пересвет", като те правят и "вагонмайка"-та (дето Жоро ми спореше че не бил агрегатно/персонален...).
В НО - колегите да кажат (май беше на Заксенмоделе...).
Но ако става въпрос за МК-4 обаче (снимката е доста няесна - ако искаш сканирането е по-добро от преснимане...).
;D :hi:
ПП.Ако все пак са МК-4, разкажи повече за тези влакове , години на ползване, състав , маршрути и всичко което се сетиш - събирам всякаква информация за тоя тип композиции (в България и Германия)!
KRAKOMOBILA:
Не тези вагони не са точно този тип МК4 който се произвежда в H0. Тези в H0 са със собствена агрегатна група и не са им нужни вагон-майки. Такива като тези от снимката произвежда в H0 само KEHI-Modellbau, но цената им беше доста висока до колкото си спомням.
А за гарата си мисля - Мирково ?
KRAKOMOBILA:
Доколкото знам - тия влакове са се движели по 3-та линия.
TheJackal:
Нямам идея по коя линия са се движили, но на пристанището в Бургас - Старата магазия, там имаше такива композиции, и като деца през стената на вълнолома, ходихме да ............... банани , портокали и мандарини от тази магазия. Знам само, че тръгваха за страната вагоните и после както се процедираше в Бургас се продаваха на "Скъпия" плод и зеленчук.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия