Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на товарни бг хладилни вагони

<< < (2/27) > >>

pach:
Вярно е, че МК-4 имат свой агрегати, но точно за това търся и събирам подробна информация, защото винаги са се движели и с вагон/майка - дори на твойте снимки са комплектовани така.

Обикновенно на 8 броя МК-4 , винаги в средата има и един "майка" - всъщност жаргонното "майка" е подвеждащо - той е бил освен агрегатен и с две (или три) купета за обслужващият персонал. Имали са помещение  с душ, кухненски "бокс" на газ (!?) както и постоянен персонал.
 Един такъв комплектован влак - 8 броя МК-4 + "вагонмайка" (ще си намеря точното му наименование, както и обозначението...) все още е гариран на един глух коловоз някъде по гарата в Мюнхен. Сниман е от германец (през 2004г), който пише че влака е на БДЖ (вижда се впрочем!) и е "изоставен през 1997 година от персонала си ".

KRAKOMOBILA:
Няколко такива влакове има в хладилно депо "Подуене" - снимал съм отвътре на вагон-майката - и ако ви е интересно мога да изровя и кача снимките. Типа на вагон-майката е ZC9.

pach:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1362.msg46458#msg46458 date=1285572850 ---Няколко такива влакове има в хладилно депо "Подуене" - снимал съм отвътре на вагон-майката - и ако ви е интересно мога да изровя и кача снимките. Типа на вагон-майката е ZC9.

--- Край на цитат ---

Супер! Мен ме интересува...и ще трябва да черпя май!?!!!
 :hi: :drinks: :good: :good: :good:
Направи снимки (ако може) както отвътре така и от вън , въобще всички по въпроса , щото инфото е доста оскъдно!
 :give_rose: ;D ;D ;D

Жоро:

--- Цитат ---В ТТ са на"Пересвет", като те правят и "вагонмайка"-та (дето Жоро ми спореше че не бил агрегатно/персонален...).
В НО - колегите да кажат (май беше на Заксенмоделе...).

--- Край на цитат ---

Само набързо да уточня, че нашият уважаван чеТТник Пламен малко смесва нещата.
МК2 е общото означение за двуосен хладилен вагон от този вид:

МК4 пък е обозначението на 4-осните вагони от същия вид, като там има разновидности. За тях след обяд, че сега трябва да свърша нещо :blush2:

pach:
За МК-2 нищо не съм казвал... :blink:
А като чукнеш в мрежата  "хладилен вагон МК-4", на какъвто и да е език, все "изскачат" тези вагони:
и нищо друго.
Впрочем производство са на бившата ГДР-еска фабрика "ZMW Dessau" или по-друг начин "VEB Waggonbau Dessau".Правели са доста разновидности на МК-4, (МК-4-61 например...)
като този...

Или пък този (МК-4-434) който е точно модела с две врати за който говори Лиро ( :scratch_ones_head:май) ;D:

Колкото до общият агрегатен вагон и той също персонален - означението на производителя е "DM-4":

И те така... ;D

--- Цитат на: Жоро link=topic=1362.msg46461#msg46461 date=1285573158 ---
--- Цитат ---В ТТ са на"Пересвет", като те правят и "вагонмайка"-та (дето Жоро ми спореше че не бил агрегатно/персонален...).
В НО - колегите да кажат (май беше на Заксенмоделе...).

--- Край на цитат ---

Само набързо да уточня, че нашият уважаван чеТТник Пламен малко смесва нещата.
МК2 е общото означение за двуосен хладилен вагон от този вид:

(Image removed from quote.)

МК4 пък е обозначението на 4-осните вагони от същия вид, като там има разновидности. За тях след обяд, че сега трябва да свърша нещо :blush2:

--- Край на цитат ---

Чакаме с нетърпение... :on_the_quiet: :this:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия