Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на товарни бг хладилни вагони

<< < (24/27) > >>

ivo:
Снимай Миро :) и пращай снимките.

Тук качвам всичко :)
https://www.flickr.com/photos/railwaypassion/sets/72157649942257159

jopeto:
Който го интересува темата  за този хладилният вагон и връзката му с  ТТ- то може да се възползва от този линк, като го разгледа подробно! http://www.mojett.cz/10110 Специални поздрави за Pach, приятно разглеждане!

pach:
В еднадруга тема стана въпрос за българските хладилни вагони от отминалите епохи.

--- Цитат на: TANO link=topic=2698.msg98275#msg98275 date=1422109457 ---По вероятно е с кабина да не сме имали. Е тая снимка имам. Само между другото -водка и джин не обичам :spiteful:
--- Край на цитат ---

Та освен, че тези вагони имат модели и с будки, и без будки, май им трябва и още един... ;) :scratch_ones_head:
Ха сега да ви видим специалистите - снимката е в цвят и се продава:

Годината е 1964 и ясно се вижда, че композицията е на БДЖ!!! Дори номера на "майката" е ясно различим - 55727 (Fk...???)
Ако се пообработи малко, може да се видят и номерата на следващите два вагона (и на тях се различава "БДЖ"). :spiteful:
Пия всичко, без мастило, а вината поемам с мезе - по възможност синьо сирене!!! :drinks: :drinks: :drinks:

KRAKOMOBILA:
Дали е машинен - или само за персонал ?

pach:
Не виждам много жалузи за охлаждане на машино...има само един, който прилича на нещо такова...ама при тоя ракурс.
Може би е само персонален, но как се свързва с последващите го вагони, също не знам.
Те нямат Флеттнерови вентилатори, така че, май по-друг начин охлаждат.
Едно е почти сигурно - формата на покрива при "майката", е била характерна за хладилни вагони от DB до 1950г.
След това са правени вече само облите покриви като на задните вагони.
Ако ние сме си го купили или "наследили" от Германия, още тогава?!
Но докато не се намерят още сведения, не е сигурно.
Дори номера вече ми се вижда 55 771 (горе писах че е 55 727)...
Само "БДЖ" е ясно видно...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия