Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на товарни бг хладилни вагони

<< < (9/27) > >>

pach:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=2698.msg46794#msg46794 date=1286358468 ---Има логика - защото са се съсредоточили върху двуосните хладилни вагони от които имат 562 вагона.  :)

Скоро ще пусна снимките на нашите.

--- Край на цитат ---

По дяволите - сега същото се получава и в моделизма (поне в ТТ). :no:
Впрочем, Красен знае точните данни , но горе/долу един четириосен носи колкото два двуосни, с един масраф (агрегат, гориво и т.н.) или грубо 87 х 2 = 176 двуосни.
Или ако приемем, че "стандартната" композиция е 8/10 вагона - то това са си цели десет влака!!! :preved:
 :spiteful: ;)

А у нас колко такива вагона сме имали ...?   ....+ония в Мюнхен

KRAKOMOBILA:
Да но пък двуосните са по-практични. Защото ако има товар за двуосен вагон, а имаме четириосен - ще го напълниме наполовина и ще трябва да изразходваме гориво за да охлаждаме целият.  :)

Ние сме имали 106 - MK4, 8 композиции от по 11 вагона (в тези композиции също има MK4 - от типа с двете врати), и една композиция от 9 вагона - която си нямам на идея как изглежда.  :)

Adrian:

zazo:
Страшна каша стана тук. Значи МК4 изобщо не обозначава един тип вагон. Нашите 106 парчета сa тип MK4-Transit (това е модела на Заксен). Тези вагони могат да се движат както самостоятелно така и с вагон с агрегат(майка). В ГДР е останал точно един такъв, вагона прототип.
Отделно от тези сме имали и 8 хладилни влака съставени от 11 вагона и един хладилен влак съставен от 9 вагона.

А ето това например е пълна измищльотина на заксен

pach:
То Жоро в събота само дето шамари  :pleasantry: не ми раздава , ама е прав  :blush2:
МК-4 означава точно един ТИП вагон:
 машинен куулваген 4 аасен (или нещо такова)...демек машинен хладилен вагон - четириосен. Типа е един , а модификациите са повече от 10 вида (най-малко). Колкото до Радебергер, и т.н. и аз ги подозирам ама още не съм сигурен дали не си фантазират и с още някой модели (на боята де)...

ПП.Защо мислиш чакам детайлните снимки от Кракомолиба - поне на някой от нашите ще "хванем" модификациите...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия