С риск да си навлека наказание от "форумната администрация" ще изложа МОЕТО мнение за случващото се в нашите среди...и се надявам да съм поне малко от полза на всички новодошли в нашия форум....
така че да започнем от начало :
Мнозинството от нас, които са във форума още от създаването му познават лично Пламен (Pach) и знаят ,че той дава максимума от себе си за хобито , знаят че той иска нещата да се случват сега- на момента и за всяко нещо свързано с ЖП моделизма помага на всеки ,който го е помолил или попитал. Вярно е и че обича да спори ,но всеки спор развихрил се тук, независимо с кой и по каква тема всеки от нас научава по нещо ново .
всеки от нас си има и своите недостатъци....Не веднъж съм му писал лични или съм му звънял по телефона за да "успокои малко топката" и "да не пали от четвърт" ...Но и неведнъж съм бил свидетел как е бил провокиран по начини (меко казано - ГРУБО) на които и аз не бих се въздържал и не е последвала никаква реакция от страна на "форумната администрация" за провокиращия...Да господа от "форумната администрация" често мерите с РАЗЛИЧЕН АРШИН... и това прави впечатление!!! Като не търпите кртики защо тогава точно Вие създатохте тази тема ?!?...или се надявахте да получавате само похвали..."и домашна гроздова под масата"...
...Евалла

.... нагърбили сте се с администрирането на форума и сигурно не ви е лесно , но го направете така , че да не изглежда предубедено .... Не трийте из темите за щяло и не щяло ..и ли трийте ,но така ,че да не създавате грешни впечатления в съфорумците ,които не са били свидетели на дадения случай.
Относно наказанията и рестрикциите във форума: след обсъждане, администраторите имаме предложение към всички, които споделят информация и мнения тук. Обществото ни е много малко, почти всички се познаваме и сме приятели. Изключително неприятно и натоварващо е някои от нас да се превръщат в лошите ченгета на форума и да се очаква те да се грижат за добрия тон и толерантността на общуването тук.
Предложението ни е следното: от днес нататък отпада системата за наказания и изключване на който и да било то форума. Нека всички заедно да решаваме на кой ще търпим глупостите и простотиите и кого да игнорираме и да не обръщаме внимание на публикации, които опорочават нормалното общуване в този форум. Така заедно ще го превърнем в хубаво и полезно място за прекарване на малкото ни свободно време, естествено защитено от тъпанарски изпълнения.
....това сте Вие на 10.03.2011г.
Каво направихте от тогава?...Направихте ли така ,че да може всеки да игнорира неприятните публикации или теми или членове дори....щото ако си бяхте изпълнили предложението ...или девет месеца умувахте...и след ДЕВЕТ МЕСЕЦА родихте това:
За сведение на всички:
Наказанията във форума или т. нар. бан са възстановени при стария ред за налагането им!
МОИТЕ УВАЖЕНИЯ , но не сте прави !
С това наказание , Пламен НЯМА ДА СТАНЕ ПО-МАЛКО МОДЕЛИСТ ! ...НИТО ПЪК АЗ ...ако баннете и мене...