Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Помощ за макет

<< < (14/16) > >>

optron:
Има це-ка незадържащи - лостчето им стои  в централно положение. Като го натиснеш в някоя посока, то прави контакт, като го пуснеш се връща в централно положение отново и отваря контакта. Движи се в две посоки.

staff123:

--- Цитат на: optron link=topic=2707.msg54772#msg54772 date=1298411390 ---Има це-ка незадържащи - лостчето им стои  в централно положение. Като го натиснеш в някоя посока, то прави контакт, като го пуснеш се връща в централно положение отново и отваря контакта. Движи се в две посоки.
(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Така обаче ключът няма да показва положението на стрелката, както Миро е писал, че иска. Но пък може да се изпълни и със светодиоди, светещи по направлението, зададено от положението на стрелката. Само дето схемата се усложнява.

optron:
Варианти има много, аз само предложих един ...

bdz43r:

При превключване на ключа, бобината се захранва през кондензатора и обръща стрелката. След зареждане на кондензатора, остава да тече само малък ток през резистора.
В същия момент веригата през другата намотка са прекъсва, а нейния кондензатор се разрежда през резистора.
Резисторите трябва да се подберат с такава стойност, че тока през намотката да е минимален (да не я загрява и да не товари захранването), но да разрежда кондензатора достатъчно бързо.
В тази връзка, може да се налага изчакване 1-2 сек преди повторно обръщане на стрелката.

liro4605:
При полагането на релсите и баласта (работи се с пиковски профили) се получава разстояние от 25мм което ми е малко нереалистично да затревя.Някой ако има идейка да подскаже?

р.р Тъпо съм го обяснил.Става въпрос за двойно трасе.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия