Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

Публикации: 579
TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« -: 08 Октомври 2010, 12:15:25 » |
|
SCARM е съкращение от Simple Computer Aided Railway Modeller или по-просто казано това (вероятно) е първият български софтуер за опростено планиране на моделно ЖП трасе. Тъй като програмата е в начален стадий на развитие, засега може да прави относително малко неща, но за в бъдеще това със сигурност ще се промени, в зависимост от вашия интерес и моето свободно време. Актуалната версия на програмата, както и кратка информация относно работата с нея в текущия й недовършен вид ще намерите на www.scarm.info. Въпроси, коментари или критики относно SCARM отправяйте тук или на адрес scarm at scarm dot info. И не забравяйте – най-важното е да се забавлявате  Mixy
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lubomir
Сделки:
( 9)
Hero Member

Публикации: 598
|
 |
« Отговор #1 -: 08 Октомври 2010, 16:54:56 » |
|
От мен само и единствено адмирации  ! Не съм го пробвал, поради липса на време. Ще наблюдавам темата!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2370
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« Отговор #2 -: 08 Октомври 2010, 22:33:22 » |
|
Поздрави за начинанието! Би ли вкарал и Тилиг - Стандарт (НО) в листата, за да мога и аз да ползвам програмата? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #3 -: 08 Октомври 2010, 23:31:37 » |
|
Мерси, момчета  @XRISTO: Ще гледам тоя уикенд да въведа библиотеката 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
evrokoma
Сделки:
( 5)
Sr. Member

Публикации: 376
Н0 III;IV и V епоха гр.Добрич
|
 |
« Отговор #4 -: 09 Октомври 2010, 08:25:02 » |
|
mixy страхотно начинание желая ти успех  пробвах програмата както сам казваш има още да се работи по нея но и направеното е достатъчно за свободен софтуеър 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

|
 |
« Отговор #5 -: 09 Октомври 2010, 12:13:12 » |
|
Да, свободен софтуер е, което е добре.Почти направих библиотеката за Тилиг - "Стандарт", като единствено не знам как да се оправя със стрелките.Ако някой знае коя стрелка на "Елит" отговаря на съответната "Стандарт" да помогне.Нека поне с такива дреболии да отменим Mixy, нека той си усъвършенства останалите неща, които са си по - сложни за хора като мен. 
|
|
|
|
« Последна редакция: 09 Октомври 2010, 20:23:11 от XRISTO »
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #6 -: 09 Октомври 2010, 13:51:48 » |
|
Библиотеката Tillig HO Standard, за която XRISTO помоли, вече е попълнена на 90% и е качена в сайта.  След като се свали, библиотеката трябва да се разархивира и .lib файлът трябва да се копира в LIB папката на програмата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gongalov
Сделки:
( 0)
Newbie

Публикации: 33
|
 |
« Отговор #7 -: 09 Октомври 2010, 15:00:22 » |
|
Access violation at address 004D5957 in module scarm.exe. Read of address 0000008. OK
Такава грешка ми изписа, не знам защо.
Микси кажи как мога да принтирам схемата, че нещо нито една графична програма не ми разпознава това, дето съм го копирал в клипборда.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #8 -: 09 Октомври 2010, 15:14:48 » |
|
Copy / Paste работи само в SCARM и засега няма начин трасето да се прехвърля през клипборда към друга програма. Единственият начин е с бутона PrintScreen и след това Paste в графичен редактор. В момента работя по печат и експорт, но не знам кога ще са готови. Относно грешката - сега не мога да определя защо се е получла, но ще направя тестове и ще опитам да я възпроизведа.
P.S. Мда, открих я - ще бъде коригирана в следващата версия.
|
|
|
|
« Последна редакция: 09 Октомври 2010, 16:12:43 от Mixy »
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

|
 |
« Отговор #9 -: 09 Октомври 2010, 20:25:01 » |
|
Благодаря ти,Mixy! Вече и аз съм от ползващите софтуера.  Изберете българското!!! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #10 -: 10 Октомври 2010, 21:58:12 » |
|
Версия 0.3.5 е готова! Освен корекциите и някои дребни подобрения, новата версия вече има и възможност за експорт на трасето в BMP или JPEG файлови формати, които лесно могат да бъдат отпечатани в графичен редактор или направо с вградения Picture and Fax Viewer. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
topalov
Сделки:
( 1)
Hero Member

Публикации: 592
BG-CH-I; BGTT; III-VI еп.
|
 |
« Отговор #11 -: 10 Октомври 2010, 22:18:22 » |
|
Поздравления за чеТТника Милен! Искам да похваля още една екстра /Pach вече похвали ролетката/... опцията като маркираш трасе и поискаш общата му дължина, в изскачащия прозорец се появява, освен дължината на трасето, също и действителната дължина в метри! Продължавай в същия дух, Милене! Поздрави: чеТТата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #12 -: 11 Октомври 2010, 17:02:10 » |
|
10x още веднъж 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
760mm
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 555
HO | III,IV,V | DB | София
|
 |
« Отговор #13 -: 09 Ноември 2010, 10:30:11 » |
|
Бре, браво! Аз съм Quality Assurance Engineer; ще репортвам всичко интересно, което намеря. Много добре направено!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #14 -: 09 Ноември 2010, 19:49:44 » |
|
Бре, браво! Аз съм Quality Assurance Engineer; ще репортвам всичко интересно, което намеря. Много добре направено!
Мерси  Ще се радвам на всякакви отзиви - ползваемост и удобство, бъгове, функционалност и т.н. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|