Автор Тема: SCARM - софтуер за опростено планиране на моделно ЖП трасе  (Прочетена 163802 пъти)

gregary

• Trade Count: (37)
  • Hero Member
  • Публикации: 2043
  • Рейтинг: 1437
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
Браво! :hi:
Кефиш ме яко,давай само напред! :drinks:
Цитат на: Mixy link=topic=2720.msg70667#msg70667 date=1326326947
А това може само да ни радва, тъй като и ний сме дали нещо на моделния свят в глобалното Internet село :)
А...тук само ти си имаш заслуги! :hi:

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Голям си! Поздравления!  :good: :)

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...

gench

• Гост
  • Trade Count: (0)
Здравей, Mixy
Поздравления и от мен за яката програмка!

Искам да те попитам как мога да избегна това: http://gench.snimka.bg/other/train.645836.26144866
Получава се когато линиите минават една под друга. И защо къщите "потъват" в основата а като им дам да прилепнат към нея ми дава  abstract error?
« Последна редакция: 19 Януари 2012, 13:52:02 от gench »

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
За линиите и релефа - получава се заради специфичния ред на полагане. По това все още имам да работя. А за грешката - нямам идея защо се е получила. Прати ми файла на проекта по мейла, даден в документацията за да го прегледам и да оправим нещата.

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
Мерси на всички за поздравленията :)

SCARM версия 0.9.9 е готова и публикувана нa www.scarm.info. Добавени са някои нови възможности за редактиране, включително влачене и поставяне на релсите с мишката директно от релсовия панел към чертожното поле. Оправени са и няколко грешки, както и докладваната от gench по-горе Abstract error. Има и няколко обновени релсови библиотеки. Пробвайте я ;)

Mixy

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
Цитат на: Mixy link=topic=2720.msg71624#msg71624 date=1327339531
Мерси на всички за поздравленията :)

SCARM версия 0.9.9 е готова и публикувана нa www.scarm.info. Добавени са някои нови възможности за редактиране, включително влачене и поставяне на релсите с мишката директно от релсовия панел към чертожното поле. Оправени са и няколко грешки, както и докладваната от gench по-горе Abstract error. Има и няколко обновени релсови библиотеки. Пробвайте я ;)

Mixy

Тази тема я следя много внимателно и мога само да те поздравя. Обаче ми е страшно любопитно следващата версия каква ще е?

1.0?
0.9.9.1?
1.0.0 rc1?

Шегувам се разбира се. Още веднъж поздравления.

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
Следващата ще е 0.9.10 - ще я пусна след малко, щото в 0.9.9 съм объркал новите английски  текстове :blush2: и колегите отатък голямата вода вече пропищяха, че не знаят български  :haha:  :haha:  :haha:

schatsi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 583
  • Рейтинг: 52
 :clapping: :clapping: :clapping:

Цитат
...колегите отатък голямата вода вече пропищяха, че не знаят български  ...

...значи е крайно време да го научат !  :spiteful:

fpk1999

• Hero Member
  • Публикации: 507
  • Рейтинг: 21
  • Перфектният мащаб е 1:1 !!!
Мислиш ли скоро да добавяш телеграфни или телефонни стълбове към обектите :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head:.Вярно че и с фигурите могат да се построят ама един стълб пет минути се строи........

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
Има ли начин от WinTrack да се прехвърли вече начертана схема в SCARM? Ако има, как става?

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
Цитат на: fpk1999 link=topic=2720.msg72197#msg72197 date=1328037896
Мислиш ли скоро да добавяш телеграфни или телефонни стълбове към обектите :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head:.Вярно че и с фигурите могат да се построят ама един стълб пет минути се строи........

Да, ще има стълбове, но не мога да кажа кога. Засега съм се концентрирал върху стълбовете за контактна мрежа и съответния интерфейс за построяването и оразмеряването й.

Цитат на: nilfe link=topic=2720.msg72198#msg72198 date=1328038826
Има ли начин от WinTrack да се прехвърли вече начертана схема в SCARM? Ако има, как става?

Не, няма как да стане. Нямам представа какъв е форматът на файловете в WinTrack, но дори и да го познавах, едва ли импортът щеше да работи както трябва.

emilchaushev

• Hero Member
  • Публикации: 1464
  • Рейтинг: 542
  • N scale 1:160- реален моделизъм
Mixy,
Започнах да правя трасе за клубния макет в N, ис това въпросите започнаха да никнат като гъбки. На някои от тях намерих отговора в хелпа от сайта, обаче на един не мога. Обръщам се към всички, които са навътре в програмата.

Как мога да направя релефа около релсите да е плътен между нивата? Сега ми седи кухо в планинските части. Видях доста снимки с оформени планини, но след няколко часа ровене така и не открих опция..., а и обяснение в хелпа.

Понеже версията ми е доста стара утре ще започна с ъпдейт кум последната и се надявам на съвет от всички вас
Тунелите в 2D не се виждат в 3D
Има ли готови подпорни стени, които да слагам?
« Последна редакция: 01 Февруари 2012, 21:20:36 от emilchaushev »

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
По релефа имам още доста работа, но там, където терена ти "пропада" между релсите в 3D можеш да направиш следното: Активираш фигурите и си начертаваш многоъгълник, обхващащ мястото на пропадането; задаваш му желаната вертикална позиция в прозореца Характеристики, оставяш височината на 0 и избираш "Прилепване на терена към дъното". Това ще създаде "плато" на височината на вертикалната позиция и ще оправи "пропадането" в 3D. Но няма да е особено красиво в 2D. Увери се, че имаш последната версия - в по-старите от 9.x просто няма фигури :)

Относно тунелите - вероятно си със стара версия.

Подпорни стени все още няма, но ще ги имам в предвид за по-натам ;)