Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

SCARM - софтуер за опростено планиране на моделно ЖП трасе

<< < (18/37) > >>

fpk1999:
Мислиш ли скоро да добавяш телеграфни или телефонни стълбове към обектите :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head:.Вярно че и с фигурите могат да се построят ама един стълб пет минути се строи........

nilfe:
Има ли начин от WinTrack да се прехвърли вече начертана схема в SCARM? Ако има, как става?

Mixy:

--- Цитат на: fpk1999 link=topic=2720.msg72197#msg72197 date=1328037896 ---Мислиш ли скоро да добавяш телеграфни или телефонни стълбове към обектите :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head:.Вярно че и с фигурите могат да се построят ама един стълб пет минути се строи........

--- Край на цитат ---

Да, ще има стълбове, но не мога да кажа кога. Засега съм се концентрирал върху стълбовете за контактна мрежа и съответния интерфейс за построяването и оразмеряването й.

--- Цитат на: nilfe link=topic=2720.msg72198#msg72198 date=1328038826 ---Има ли начин от WinTrack да се прехвърли вече начертана схема в SCARM? Ако има, как става?

--- Край на цитат ---

Не, няма как да стане. Нямам представа какъв е форматът на файловете в WinTrack, но дори и да го познавах, едва ли импортът щеше да работи както трябва.

emilchaushev:
Mixy,
Започнах да правя трасе за клубния макет в N, ис това въпросите започнаха да никнат като гъбки. На някои от тях намерих отговора в хелпа от сайта, обаче на един не мога. Обръщам се към всички, които са навътре в програмата.

Как мога да направя релефа около релсите да е плътен между нивата? Сега ми седи кухо в планинските части. Видях доста снимки с оформени планини, но след няколко часа ровене така и не открих опция..., а и обяснение в хелпа.

Понеже версията ми е доста стара утре ще започна с ъпдейт кум последната и се надявам на съвет от всички вас
Тунелите в 2D не се виждат в 3D
Има ли готови подпорни стени, които да слагам?

Mixy:
По релефа имам още доста работа, но там, където терена ти "пропада" между релсите в 3D можеш да направиш следното: Активираш фигурите и си начертаваш многоъгълник, обхващащ мястото на пропадането; задаваш му желаната вертикална позиция в прозореца Характеристики, оставяш височината на 0 и избираш "Прилепване на терена към дъното". Това ще създаде "плато" на височината на вертикалната позиция и ще оправи "пропадането" в 3D. Но няма да е особено красиво в 2D. Увери се, че имаш последната версия - в по-старите от 9.x просто няма фигури :)

Относно тунелите - вероятно си със стара версия.

Подпорни стени все още няма, но ще ги имам в предвид за по-натам ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия