Защо да не може - ако направят както навремето в Корея - извозваха с камиони закъснелите за фабриките и министерствата, (още ги търсят роднините им), но сега в днешно време, цял свят шапка сваля на Корея с думите "Азиатски тигър"!!!!

Впрочем може би поради естеството на работата ми, в нашите офиси вчера (и сега) цял ден имаше поне един екран включен на CNN. Борислав е абсолютно прав, България по нищо не отстъпва на Чили. Нещо повече - това че сме малка държава (не говоря за продажните ни политици, които казват - защото сме малки, всеки ни оножда) и прекрасна страна, е един допълнителен бонус към предимствата - много по лесно е да изчистиш една къща, отколкото цял квартал.
Проблема е че българина именно това прави - подрежда си къщата, а навън от двора се държи като чужденец...замърсява ( щото е общото), не работи (щото е трудолюбив само у дома), краде (щото от общото кой не краде).... и т.н. Няма смисъл - всички знаете за какво говорим...
На мен специално ми направи впечатление Чили с друго.
Не че ползваните технологии ги е нямало до сега, и не че съответно фирмите, президента и кой ли не ще спечелят от реклама и рейтинги... Направи ми впечатление, че за пръв път в света имаше икономическа и политическа воля да се похарчат 22 милиона, за да се спасят 33 човека.
При това обикновенни миньори!!! Не някакви свръхгении, политици или икономисти (то пък счетоводителите кой ли би спасил

).
Обикновенни хора, които са на достатъчно социално ниво , да изкарват прехраната си по обикновен, но честен начин - с ръцете си!!!
Да видим сега как Европа и Унгария ще се справят с отровата в сърцето на континента ни

.
Впрочем това червено езеро още преди да се разлеее бе ясно видимо от километри - почти всички въздушни линии в района обясняваха на пътниците , какво виждат ппод крилата на прелитащите самолети...
Може пък и България да е тръгнала в правилна посока - отнеха лицензите "Стара планина" на четири от големите месопреработватели!!!