Други организации и клубове > Приятели | Friends

The Elmhurst Model Railroad Club (Чикаго)

(1/9) > >>

760mm:
Здравейте!

Както повечето от вас знаят; известно време ще съм далеч от Родината - в Чикаго. Тук посещавам местен клуб, към който ще дам линк - а когато имам, ще споделям снимки и клипчета, защото наистина клубчето е интересно и има трасе, по което вече някой от вас видяха пътуването, което продължава 15 минути по основната линия (навсякъде двоен път); като има и много развития даващи възможност да маневри. Сайта на клуба е http://www.emrrc.org/ , а филмчето, видяно до сега от всички е пътуването по макета на платформен вагон, поставен пред едно дългичко влакче теглено от две машини: http://www.youtube.com/watch?v=oEqzV2cZ8ks .

Новото филмче, което ви показвам днес е от миналонеделната среща при отворени врати - те имат такива всяка седмица в петък и неделя, съответно от 19 до 22 в петък и от 13 до 16 в неделя.

Новото филмче : http://www.youtube.com/watch?v=J-GXp_f9vYk

pach:
Наистина готин макет!!! :ok:
Много дълги влакове карат тия бре!!! ;D ;D :wacko:
А на втория клип освен влаковете много ме кефи и музикалното оформление!!!
 :good: ;D ;D ;D

760mm:
Мерси пач, това, че българските моделисти гледат ми е най-голям стимул! Много си обичам кочинката и приятелите от нея! И това съвсем честно...

Да, дългички влакчета. Най ме изкефи влака с въглища, нещо като вертушка по американски. Беше със 65 вагона и две машини отпред. Снимана е в последните 4 минути от филмчето - вижда се как идва, след това съм смесил други кадри, но вертушката си върви през това време и от време на време я показвам; като накрая я давам как минава и края на влака.

Интересното при организацията на този клуб е, че на клубните сбирки в петък и неделя (отворени врати), всеки член на клуба има право да кара влакове през цялото време (публиката само гледа). Карането се осъществява, като на електрически връзки 1 до 5 са аналогови (отделни); на 6 - дигитално управление. Всеки, който е с аналогов влак, съответно получава дистанционно от 1 до 5; а всички с дигитални (повечето), получават командване за 6-та верига, като си променят адреса - взадната част на клуба има стенд за програмиране - коловозно развитие от 4-5 коловоза с лаптоп и софтуер свързани и постоянно работещи, всеки да си програмира каквото му трябва там.

След това, при движение по макета, участниците се следят и си подават сигнали, като се изчакват и си освобождават междугария - целият макет е разделен на около 30 сектора; като всеки може да бъде пуснат на верига 1 до 6 - съответно всеки при навлизане в нов сектор си върви с влака и го сменя, за да може след него предишния да си кара самостоятелно, дори и да е с аналогов влак.

Маневрените развития си имат отделно захранване, което се включва от пултове, разположени по целия макет и може да се оперира на отделен номер там, ако някой иска да си прави разстановка на влака, докато останалите се връткат по двете основни линии (целият път е двоен).

pach:
Ехееее, ти описа нашата клубна мечта (...добре де поне на някой... :angel:), която рано или късно и въпреки всички и всичко ще се реализира някой ден...:sarcastic: 
Поздравления за клиповете!  :hi:

760mm:
Честно казано, мисля, че с не много работа и пари може да се постигне това - достатъчно е да има две "Трамвайни уши" и може да се раздели макета на сектор 1 и сектор 2, което ще съответства на двата пътя (ляв и десен). След това, ако се сложат и двете на "1", ще може да се карат едновременно влакове, а ако се слагат на "1" и "2", може 1 да е дигитално, а 2 - аналогово и така ще могат да вървят поне два къси влака едновременно и всеки да си командва неговия. Би гило атрактивно и забавно за всички, вместо само да се слага една композиция и всички да я снимат, а след това друга и почти да не се кара :) Пак го казвам с добро.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия