Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
За какво е "наблюдателницата" на багажните вагони от едно време?
760mm:
Точно! И точно затова ме питаха - Кабус има на дългите товарни влакове, какъвто един къс пътнически влак не е - но, защо тогава на багажния вагон има елемент за подобрено виждане от персонала?
liro4605:
Както ти писах началник влака до преди години беше задължен да следи сигналите по пътя като за целта са направени тези "наблюдателници".Ето с какви са заменени през 70те години в страни.Сега вече е освободен от това задължение и се премахват и тез страничните.
Ето тук на задния прозорец на фургона който е определен за началник влака също е така макар и слабо да се вижда.В каютата пък на първия е имало говорителки.
760mm:
Щом е Аврамово, вярвам на всичко, дето кажеш ;) Явно в Америка, обаче, не е било така?
TheJackal:
Наблюдателниците на багажните вагони са служели за следното, кога началник влака си запали лулата, дима да се издига нагоре и да не бие на очи! :drinks:
n_sirakov:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=2766.msg48016#msg48016 date=1288434235 ---Наблюдателниците на багажните вагони са служели за следното, кога началник влака си запали лулата, дима да се издига нагоре и да не бие на очи! :drinks:
--- Край на цитат ---
това е и аз съм сигурен :lol:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия