Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Темата на liro
liro4605:
Китно място от нашата родина на което се кефя винаги минавайки от там.Зимния преход по 4та линия си е чудо,макар и да нямаше много сняг.Като няма зеленина и се виждат много неща ,който инак гората крие.Кантоните макар занемарени непотдържани с десетилетия по нищо неотстъпват на тез в Швейцария.
liro4605:
Отклонението за Габрово.Вижда се как с всеки метър единия път силно се спуска надоло ,докато другия се изкачва пътувайки към града на смеха.
liro4605:
Връщам се към темата за затворената линия към Елена.Това което ме накара да пиша пак за нея е че прекарах новогодишниците празници на Златарица и липсата на локомотивната свирка при положение че има линия е болезнена.Сега в гората намерих и спирката която миналия път несъм видял.БОАЗА-какво име!Спирката е от по модерен вид от към 70те години но е идеално запазена.Явно вътре живеят и хора,има СОТ.До самата спирка има бунгалца за почивка.Мястото е страхотно.
За жалост перона пустее.Няма ги чакащите.
На няколко стотин метра под спирката ханчето Боаза очаква свойте гости.Макар басейна да е замръзнал кумините му пушат и веселбата е голяма.
Замръзналата еленска река под ханчето ,шумуляща лятовска сега се е скрила под дебелия лед и само ни показва колко е суров Балкана.
Пристигайки в Елена се сетих за нашия съфорумец Бояджиев.
Винаги ме е възхищавала възрожденската ни архитектура.
В един от музейте на Елена се натъквам на една снимка която ме прави още по щастлив от колкото съм,а именно таз.
Винаги съм намирал нещо общо между Швейцария и България,а сега и го видях.
Настъпващата вечер само украси китното градче още повече :hi:
topalov:
--- Цитат на: liro4605 link=topic=2780.msg51778#msg51778 date=1294145977 ---В един от музейте на Елена се натъквам на една снимка която ме прави още по щастлив от колкото съм,а именно таз.
(Image removed from quote.)
Винаги съм намирал нещо общо между Швейцария и България,а сега и го видях.
--- Край на цитат ---
Миро, ако правилно чета, на снимката пише Лозана, което си е чистата Швейцария! Просто там писателят е прекарал последните си дни! :hi:
П.П.: Всъщност става въпрос за писателя Петко Ю. Тодоров, който е родом от Елена. Инфо: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE_%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2
liro4605:
Да точно за това става въпрос. :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия