Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

"МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА"

<< < (4/7) > >>

vania85:
Саше, започнах вече работа по модела! Знам че е трудна задачата ми, затова носи и това име "МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА" 110'8''=33м77см. в мащаб 1:87= 38,8см. На ясно съм с проблема за вписването в завоите и затова разработих няколко варианта!!! Вярно е, че нямам подходящите колела и това ме бави, но се надявам, че ще намеря! Мисля, че имам и' необходимите технически познания  :) ако и те не ми стигнат, сигурно си забелязал, че не ме е "срам" да потърся помощ от съмишленници (приятели) като тебе! Благодаря ти, че ми даде допълнителен стимул! Истината е, че в момента нямам необходимото време (поради ред "уважителни" причини) а наистина има неща, които с удоволствие бих споделил! Ще се радвам ако продължим да коментираме по тази тема :)

CaLLlo:
Колела със същия диаметър 1600 mm имат и локомотиви:

BR 41, 44, 45, 50, 58, 64, 65, 65.10, 75 - само че ако избереш BR 64, или 75 ще ти трябват не 2, а 3 локомотива  ;D

Гледам шатунът е хванат за средната ос - 4-тата, а контракривошипът с кулисната щанга за следващата - 5-тата. Такива локомотиви са интересни защото са по-различни, подобен е BR 39:

В крайна сметка може да се направи и стационарен модел защото все пак е много интересен, ревълските локомотиви са точно такива и не стоят никак зле! "Стационарен", или както често се нарича със звучната българска дума - "настолен", че то настолен е бил и самият оригинал. ;D. Или ако не си падаш по настолното, може да се направи да се движи само направо, също както и при оригинала!

pach:

--- Цитат ---Или ако не си падаш по настолното, може да се направи да се движи само направо, също както и при оригинала!
--- Край на цитат ---
Ми така де , това пълно копие ли ще е или не ???
 ;D ;D ;D

vania85:

--- Цитат ---В крайна сметка може да се направи и стационарен модел защото все пак е много интересен, ревълските локомотиви са точно такива и не стоят никак зле! "Стационарен", или както често се нарича със звучната българска дума - "настолен", че то настолен е бил и самият оригинал. . Или ако не си падаш по настолното, може да се направи да се движи само направо, също както и при оригинала!
--- Край на цитат ---
Tова е последния от вариантите ми, (да се движи по права линия)! Така наистина ще отговаря на оригинала ;D
--- Цитат ---Ми така де , това пълно копие ли ще е или не
--- Край на цитат ---
Ще се помъча максимално да се доближа до оригинала :) Поне до това, което се вижда от чертежа и снимката. Естественно че няма да успея на 100%  :) Ето и един вариант, но незнам колко може да бъде удачен!?!

CaLLlo:
Безребордни колела няма да те спасят, само ще обръщат лока, а и стои много грозно без тях!

;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия