Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Задвижване на 46 серия на БДЖ

<< < (5/6) > >>

toniemi:

--- Цитат на: toniemi link=topic=2795.msg48883#msg48883 date=1289236285 ---И моята вече се вписва в 440.Пилнах това-онова и стана ;D
Все пак моята бе незадвижена,не знам има ли значение!?

--- Край на цитат ---

Сега може вече да се вписва и на по малък радиус.Проблема би в това че,задната част на блендите на всяка талига-към центъра на лока,опираше в коша,а предната не.При завой на 440 задната част допираше първа ,предната не,получаваше се напрежение и някой от колелата се повдигаха във въздуха.Самият локомотив също леко се надигаше ;DМного внимателно разгледах конструкцията,сравних с книжката,нищо не бе сбъркано.Просто конструктивен недостатък.Как реших проблема!Обръщайки лока с колелата на горе, забелязах че при сглобено положение,между блендите и колелата има просвет около 2 мм.Реших да го обера.За тази цел разделих двете части на блендите и отрязах от мъжкото и женското краче по малко,след като ги събрах остана съвсем малък просвет.Така двете половинки на блендата се прибраха една към друга.Тази част от блендата,която допираше до коша също и свалих по около 1 мм с пилене.И последното което ми пречеше ,бяха щангите и техните стойки,тези които от едната страна на коша сочат напред,а от другата,към неговият център.Внимателно,с нагряване ги изкривих леко навън,защото опираха в лагерните капачки на колоосите.Така постигнах пълна свобода на вписване и в радиус 440,дори и има аванс.
Друго нещо което промених от вчера,бе да заменя Пиковското моторче с две от електрическо огледало от автомобил.По едно за талига.Недостатъка на Пиковското , бе в малката мощност,ниски обороти и шум.Сега локомотива стана по-бърз,по-мощен и по-безшумен.Като цяло останах изключително доволен :yes: ;D :good:
Дано съм бил полезен!

liro4605:
Ей попиляхте я!Чеушеско ше се обърне в г..ба.

За мен това ще си е един сувенир форева!

XRISTO:
Това с моторчетата от електрическо огледало си е идея, и то много добра!  :good:

lubo_gumata:
Браво
Как ти идват тия идеи?Тези от A.C.M.E.биха те взели за конструктор :hi: :clapping:

Gervasii:

--- Цитат на: lubo_gumata link=topic=2795.msg49213#msg49213 date=1289682051 ---Браво
Как ти идват тия идеи?Тези от A.C.M.E.биха те взели за конструктор :hi: :clapping:

--- Край на цитат ---
Тонката им отказа,  ;) малко плащат!!!!!!!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия