Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Някой ползва ли JMRI?
Mixy:
JMRI (jmri.org) е open souce система за компютърно контролиране на жп макети. Може да управлява абсолютно всичко с DCC и да автоматизира всякакви дейности (управление на локомотиви, сигнали, маршрути, програмиране на декодери и др.) чрез скриптова система. Може да импортва моделно трасе и да създава панели за управление на гарови участъци. Може и доста други неща, но аз не съм я пробвал, по простата причина, че все още съм на аналогово управление. Има ли някой дето да я ползва и да е по-добре запознат с възможностите й?
Best Ripper:
Честно казано - едва ли някой у нас ще тръгне да се занимава с такава система за домашен макет, при положение че има готови цифрови централи и че трябва да разбира от програмиране, за да я нагоди... Според мен това е за големи макети като тия в Берлин и Хамбург, където има стотици и хиляди неща за управление... Иначе съм мяркал по разни снимки системи за управление през компютър /вижда се примерно на екрана Win XP/, най-вероятно да е тая система за управление, особено пък щом е и с отворен код...
pach:
Тази система е много популярна сред поляци и ...руснаци. Бих казал, че руснаците я развиват яко.
Потърси в тяхните форуми (включително и приятелският ни, дето тук имаме линк към него).
Мисля че там, най-много по нея работи "Онегин" - той има регистрация и тук.
;D ;D ;D
Иначе доколкото съм видял, лесно се интегрира и под Уиндоус, и под Линукс.
Сравнително развита (но още доста има да се желае) и най-голямото и предимство е, че е напълно безплатна.
;D ;D ;D
Mixy:
ОК, ще погледна руския форум за повече инфо.
:)
Dare_Devil:
Т.е. това нещо може да замени централата, така ли?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия