Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Някой ползва ли JMRI?

<< < (2/4) > >>

optron:
Не, защото изисква централа, за да работи.
Централата се свързва към компютър и тази програма чрез нея дава команди на локомотивите и макета.

staff123:
Демек замества само Мултимишката един вид, така ли?

lubomir:
Едно лично мнение! Всяко цифрово управление, ангажиращо вниманието ни, и отделящо ни от прекрасно мятащите се щанги и виртуозно чупещите се по стрелките, завоите и тунелите влакове си е чиста загуба! :)
Няма нищо по-хубаво от това да си връткам пълшока. Всъщност единственото по-хубаво е управлението да ти е в ръката и да не си вързан дори с жица - т.е. безжично. Караш си гледкаш си и се кефиш без особенно да се втеляваш в тъпия компютърен дисплей, който и без това ми отнема достатъчно много време от денонощието.
Виж, ако целта е да се управляват поне 10 влака едновременно върху относително голям макет, тогава ДА! - това е софтуера. Но това никога няма да се случи поне при мене.
 :)

pach:

--- Цитат на: lubomir link=topic=2813.msg49394#msg49394 date=1289969407 ---Едно лично мнение! Всяко цифрово управление, ангажиращо вниманието ни, и отделящо ни от прекрасно мятащите се щанги и виртуозно чупещите се по стрелките, завоите и тунелите влакове си е чиста загуба! :)
Няма нищо по-хубаво от това да си връткам пълшока. Всъщност единственото по-хубаво е управлението да ти е в ръката и да не си вързан дори с жица - т.е. безжично. Караш си гледкаш си и се кефиш без особенно да се втеляваш в тъпия компютърен дисплей, който и без това ми отнема достатъчно много време от денонощието.
Виж, ако целта е да се управляват поне 10 влака едновременно върху относително голям макет, тогава ДА! - това е софтуера. Но това никога няма да се случи поне при мене.
 :)

--- Край на цитат ---

Абсолютно съм съгласен...Вчера се опитах да обясня на един уважаван съфорумник защо искам да имам поне още една (втора) мишка. Той също каза, че за това си има компютри.
Отговора ми беше елементарен:
- Защото не искам да гледам на компютърният екран, и когато поглеждам към макета (при мен е бъдещ) да се надигам от стола и да го търся с поглед някъде зад монитора!!!

Дано да съм станал ясен... :scratch_ones_head: ;D

Best Ripper:
Офф.. Таман да стане ясно и на разни реалисти и специалисти защо във ВТУ-то на "единицата" няма да ги бъде тия "велики" БДЖ табла от време оно... Точно така, за да не гледаме макета през параван...  :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия