Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Софтуер за планиране?
pach:
Хайде за наште "американци" един линк към техен "американски" софтуер за планиране на макети и модули , също с 8-ма ;) версия и вече работещ и в 3-D вариант.Който си го дръпне в демо варианта да пише тук , дали става или не е лесен за усвояване и употреба!?
http://www.trackplanning.com/download.htm
;D ;D ;D
staff123:
Аз вече използвам Wintrack 8.0 и съм много доволен. А пък и е лесна за използване (поне за мен така, предполагам, че за повечето от вас ще е така). Има всички видове релси на водещите марки, а освен това има и доста голям асортимент от сгради и други постройки, семафори, светофори и т.н., но има 1 малък проблем: малко от тези последните имат 3D модел. Не знам защо, може би не е пълна версия.
zazo:
за Винтрака мисля, че като си я напазаруваш всичките 3д модели пристигат на цд.
pach:
Помоооооооощ! :shout: :shout: :shout:
Наложи се да влезна на място дето не ми е по сърце :( ,
(та си направих и регистрация , която веднага ми се иска да я изтрия но не знам как :blush2:) ,
едвам се оправих с всички въпроси ,
инсталации на някаква спец програмка за данлоуд,
с която също се оправих по интуиция,
дадох отговорите по интуиция ииии ... Ооооо , да :dance1: :dance1: :dance1: ,
вече си имам инсталирана
Wintrack 3D 8.0 или нещо такова !!!
Малко беше зор докато я намеря къде в компютъра ми се е записала , но и с това се преборих... :spiteful:
Прииска ми се да се пробвам тази програма , тъй като във WinRail-а , с която работя , за да си направя хълмовете и планините ,се изисква мноооого писане по трите координати за всяко камъче и точка :bad:(по-лесно бих ги издигнал на живо - па дори да са колкото Витоша :bb2:) ,та се надявам във Wintrack това да става по-лесно (например само с мишката и пет/шест команди) обаче имам проблем.
:search:
Библиотеката с ТТ релсите успях да я намеря някак и да я заредя , но по никакъв начин не мога да намеря самите релси и да направя първо, коловозното развитие на макета ми (пък после планини , сгради и т.н.) .
Да ама не виждам как става :search:, а придружаващият хелп е на немски , въпреки уверенията :swoon:,че съм свалил от .............. англоезичната версия (не че английският го разбирам , но все пак имам проблясъци... :sarcastic:).
Та зова ми за помощ е такъв:
Някой ако има кратко ръководство , или ми напише тук , основните бутони като за начало , ще съм му много благодарен!
:hi:
И воъбще споделете опит - знам ,че повечето предпочитат тази програма , а аз се надявам ,че не е толкоз сложна в частта си за планинните. :wild:
Впрочем в сайта от който я записах , някой от вас я е качил най-вероятно , защото в краткото и описание е даден и адреса на нашият сайт тук , като сайта за железопътен моделизъм в България!!!!
Кой ще помогне????
:search: :search: :search:
(ако стане и я хвана в движение тази програма , някой ден може да и направя кратко превеждане /ръководство за работа на български език , както стана с МултиМауса на РОКО)
VaCo:
Ето едно ръководство на английски:
http://89.215.233.4/disk_e/Railway/Wintrack%208.0%20Tutorial%20(Eng).pdf
Не зная от къде си изтеглил програмката, но за пълноценна работа в 3D трябва да имаш библоотеки с 3D модели, които обикновено се добавят допълнително в инсталационната директория.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия