Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Начални стъпки в макета на gregary
gregary:
Здравейте,дойде и моя ред да се разпиша(поне на план ;D )
Откакто съм във форума,не е имало ден да не мечтая за макет.Проблемите с пространството в София са разбираеми и съответно стигнах до решението да осъществя мечтата си на вилата. :yes:.Но... и там нямаше място, за да стане работата :)(да има разбирателство в семейството),трябваше да си подсигуря място.За това бутнах старо бунгало :swoon: в двора и започнах да строя от нула,с уговорката че част от новата сграда ще е само за мен и макета ми.
Вече съм на етап "груб строеж",като смятам(ха...Божа работа) през лятото да съм приключил и да стартирам начинанието. :yes:.Плана ми е да работя по него доооооста години,за да не се занимавам с глупости :haha:
Малко трудно работя с уинтрака(а и с компютрите - обичам други работи),за това плана ми не е точен - само размерите на стаята са точни.С помоща на Жорж(eurostar) :hi:,взехме размерите и ви предлагам първоначале план с когото бих се задоволил.
Дългата страна(8.15см.),ще бъде изцяло планинска.Мъчих се тия кръгчета там да ги направя спирали,но не се справих,ама все пак идеята е ясна.Взаимствал съм я от тези снимки:
Средната част ми е градската,където за гара съм избрал Баден-Баден.От нея ще тръгва теснолинейка(НОm)за другия ръкав(по-късия),където ще гледам да имитирам нещо като трасето на Glacier Express.
Макета ще е цифров....,абе дай Боже само здраве и лека-полека(с годините ;D)да си имам работа.
п.п.Благодаря на Жорж и ТТопалов(WINTRACK),за помоща и съдействието. :hi: ;D
Vlado:
Сериозна работа! Успех!
EMPEROR:
Е ти направо ме преби! Каква си скрита лимонка... траеш си траеш и току хоп едни скромни квадратни метри като за целия китайски народ!
На пръв поглед не изглежда толкова зле, обаче при тея площи с които разполагаш, си е грехота да буташ малки радиуси... Поне така ми се вижда на спиралата горе дясно и тази горе по средата...
Иначе каквото и да направиш, знам че ще стане добре, за това освен да стискам палци и да чакам да видя нататък как ще вървят нещата, друго май не ми остава :good:
Дай и някоя малко по-голяма снимка, да се виждат размерите малко по-добре :drinks:
staff123:
Защо не опиташ да поразчупиш малко трасето. Имам предвид правите участъци. Стуват ми се твърде прави ;D. Аз бих ги изпълнил като поредица от криви с голям радиус (примерно над 2000мм). Не всички разбира се. :) Особено в планинската част дълги и съвсем прави участъци биха били малко изкуствени според мен. А и споделям мнението на EMPEROR.
Не знам дали този макет го знаеш, но мисля, че би могъл да черпиш връхновение от него. На мен ми е любимият.
:drinks: :drinks:
Успех!
nilfe:
Направо ме хвърляш в тъч Gregary. Успех с начинанието, захванал си се с нещо много голямо. :hi: :clapping: :clapping: :clapping:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия