Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Музеен парен локомотив 05.01
pach:
Типично по-български (този пък едва ли са циганите) се оказва, че е откраднат средният шатун !!!
Не сега, а по-скоро отдавна, тъй като е бил свален за улесняване при местене на локомотива.
Доколкото разбрах ще се ползва такъв от друг локомотив (Серия 11!?!!?) но тъй като е по-дълъг с 100-тина мм, ще се реже,за/наварява и т.н.
За пореден път някой п*****ст, за да изкара някакви жълти стотинки, е ограбил нещо което има много по-висока стойност от теглото си за скрап... :angry: :angry: :angry:
Дано да няма проблеми по-нататък с въстановяването...
Vlado:
Доколкото разбрах части има. А каквото липсва е доставено от Калояновец или Асеново (или и от двете бази), тъй че засега няма никакви пречки пред възстановяването. А ако проима нужда от нещо, ме увериха, че всичко може да се изработи на място в депото. Щом и тендерът е тук, значи добре се развиват работите по петицата. :)
KRAKOMOBILA:
Че шатуна не го няма от сега. Шатуна го няма от много, много време - и точно поради тази причина машината не е възстановена отдавна.
Vlado:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1380.msg42378#msg42378 date=1275906571 ---Че шатуна не го няма от сега. Шатуна го няма от много, много време - и точно поради тази причина машината не е възстановена отдавна.
--- Край на цитат ---
Доколкото зная серия 11 и серия 05 са напълно съвместими. Тъй че ако 11.10 е имал шатун, са взели от него. Ако е нямал, са намерили от базите. Но със сигурност зная, че поне за момента ги има в наличност всички възли идетайли по машината с изключение на табелите, по изработката на които съдействам (а съм убеден не само аз) на Деянов. Обаче липсата на табели не препятства възстановяването на машината, тъй че ядове няма. :)
Апропо: Покажете ми какво е шатун, че не зная! :blush2:
KRAKOMOBILA:
Няма друга машина която да има подобен шатун. Както каза Пламен - ще се доработва от друга серия. Шатуна е една от щангите на движението - нямам наличен чертеж или снимка за да ти покажа точно коя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия