Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

T18 (86 4913) P.St.E.V. на Fleischmann

<< < (3/5) > >>

pach:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=2902.msg52004#msg52004 date=1294483890 ---...Задвижването не е лошо заради големият диаметър на ротора на мотора,
 но е по-шумно от това на Роко и Трикс, независимо, че го смазах точно преди пробите.
С това разположение на зъбчатките е гарантирано набиването им с боклуци по време на експлоатацията,
може би не би било зле да помисля за някакъв предпазител, който да се монтира допълнително.

Следва продължение с осветлението и декодера.

--- Край на цитат ---

Владо, явно няма да стане по тих...
Но ако се сдобие със силен звук, няма проблем, струва ми се.
Даниеле, вярно че си перфекционист ...и представянето на локомотива е добро,
но пък не виждам защо те притеснява "постното" съдържание?

Колкото по-малко части и т.н. толково по-добре за модела,
стига да не е в негов ущърб, за движението или външността му (не вътрешността).
Тук всичко което му трябва си има, лесно за разглобяване, трудно за чупене, лесен (сравнително де) за подобряване и т.н.
мен повече ме дразни именно външните зъбни колела, всъщност  :scratch_ones_head:.
Не разбрах - ще им правиш ли капаци?

ПП.Как ще "подмениш" ревизионната дата?

widowmaker:

--- Цитат на: Vlado link=topic=2902.msg52113#msg52113 date=1294648395 ---Смажи я! Може да намалее шума. :)

--- Край на цитат ---

Нали точно това съм написал по-горе - прясно смазана си ручи...
:)

Vlado:
Имах предвид всички детайли, при които има триене, да се смажат - колооси, зъбни колела, вкл. предавателните кутии. Ако вече не е сторено, де!  :blind:

widowmaker:

--- Цитат на: pach link=topic=2902.msg52115#msg52115 date=1294648812 ---Даниеле, вярно че си перфекционист ...и представянето на локомотива е добро,
но пък не виждам защо те притеснява "постното" съдържание?

Колкото по-малко части и т.н. толково по-добре за модела,
стига да не е в негов ущърб, за движението или външността му (не вътрешността).
Тук всичко което му трябва си има, лесно за разглобяване, трудно за чупене, лесен (сравнително де) за подобряване и т.н.
мен повече ме дразни именно външните зъбни колела, всъщност  :scratch_ones_head:.
Не разбрах - ще им правиш ли капаци?

ПП.Как ще "подмениш" ревизионната дата?

--- Край на цитат ---

Постно е положението с окабеляването на лампите примерно...
Просто евреите са икономисали чаркове вътре,
което не ми харесва и не се вързва с външната визия на машината.

Как ще подменя датата ли?
Ами мисля по старият и изпитан начин с тампон.
Може да пробвам да намеря декал. Или да си направя.

:music:

widowmaker:

--- Цитат на: Vlado link=topic=2902.msg52122#msg52122 date=1294653013 ---Имах предвид всички детайли, при които има триене, да се смажат - колооси, зъбни колела, вкл. предавателните кутии. Ако вече не е сторено, де!  :blind:

--- Край на цитат ---

Шумят само откритите зъбни колела на трансмисията...
Шумът също идва от четките, че колектора на ротора е като на старото гютзолдско задвижване (52-ка, 120-ца) - диск с доста голям диаметър, а не цилиндър.
Заради по голямата скорост спрямо цилиндричния колектор
(иначе същата ъглова, но диска в сравнение с цилиндъра е с по голям диаметър),
дисковия си шуми като за световно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия