Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Бои Elita Modelle

<< < (3/3)

ivo:
При Елита при полагането на боя е хубаво да се ползва грунд за пластмаса или съответно за метал.

Грунд за пластмаса - Art.nr.: 50081
Грунд за метал       - Art.nr.: 50080

widowmaker:
Това е ясно, проблем е разредителя.
Имаше един ревелски, който имаше доста остра миризва.
Дали да не пробвам и с него, ако изобщо го намеря де...?

pach:
Zazo това, че номерата на модел мастер са по FS (федерал стандарт) що те шашка! :blind: :pleasantry: ;D
Има конвертори (дори на сайтове из мрежата, ако не щеш да си пълниш РС-то с "боклуци") които ти "прехвърлят" номерата в която система искаш. Или свали общите таблици за аналози при моделните бои - там всъщност най-прегледно има за дадена боя под кои номера се "подвизава" при FS, RAL или дори по отделните фирми производителки.
 Проблема е, че не всички бои се правят от всички производители, но все пак в голямата си част има аналози между фирмите. Точно за това е и "пазарната" политика на фирмите - за всяка боя да си е отделен разтворител (или почистващ препарат) и т.н.
Мен също не ме кефи това и за това написах пазарна в кавички - от гледна точка на клиента, това си е тъпня от всякъде.
 ;D

lubomir:
За Елита, защо не потърсите по химическите магазини 1-Methoxy-2-Propanol с търговско име Solvenon PM или МЕТОКСИ ПРОПАНОЛ. Примерно тука:
http://www.synthesia.bg/?id=11
Вероятно ще е на литър и цената може да е по-добра.

widowmaker:

--- Цитат на: pach link=topic=2917.msg52364#msg52364 date=1294994852 ---Zazo това, че номерата на модел мастер са по FS (федерал стандарт) що те шашка!...

--- Край на цитат ---

За него не знам, ама айде да вземем да забъркаме например RAL8012.
Какво и колко да сложа, че да го докарам 1:1?

Демек с тия малките милилитри няма да стане, а и да стане, ще е еднократно.
Отговор има - купуваш си боя RAL8012 и си решаваш проблема.
И преди и сега RAL8012 си е RAL8012, грешка няма как да стане.
Да де, ама от "нашите бои" само Елита имат такава...

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия