Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Фотография

<< < (28/60) > >>

CaLLlo:

Aко това Фуджи има опция "СмартЗуум" (като Сони) и ако при пробите сте зуумвали, може оптичния зуум да е свършил, след което започва тоя СмартЗуум, което се изразява в постепенно намаляване на площта на матрицата върху която се снима (това добавя още зуум, но не действителен, а приведен такъв) - и в резултат, пикселите не излизат на бройка ... най-външния пояс от матрицата не се използва и пикселите естествено ще са по-малко ...

CaLLlo:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=2919.msg61611#msg61611 date=1307972281 ---   ...
В повечето случаи няма възможност да снимаш в друг формат освен 2-3 различни размера и компресии jpg.
   ...

--- Край на цитат ---

Ами да, може да е снимано и във формат различен от нормалния 2:3 или 3:4, например 9:16 ...

widowmaker:
Да, прав си. Обикновено дигиталното увеличение е добре да се забрани, т.е. ползва се само оптичния зуум колкото е.

Като е 16:9 нормално е 10мп сензор да слезе до около 8мп заради кропа отгоре и отдолу.

Аз имах предвид невъзможността да снимаш RAW със сапунерките (или поне аз не съм виждал такава де), а си с 2-3 фиксирани компресии и резолюции.
Олимпус имаха тиф формат на по старите си камери от типа на фуджито, дето съм го показал по горе.

pach:

А колегите от унгарския ТТ клуб "В.ТТ.В"(дето заедно ще караме по BGTT в Германия до година)
 отдавна са си направили 87 страници в Power Point,
нещо като ръководство за начална фотография.

--- Цитат ---MasTTertape előadása a modellfotózásról. A prezentáció ITT megtalálható.
--- Край на цитат ---
За да си я запишете в компа, кликнете горе на ITT и като видите на екрана същият ред на унгарски пак кликвате на ITT,
след което чакате малко, щото се зарежда, но не веднага.
После като е във вашия компютър може да го разгледате, щото и без унгарския текст,
снимките говорят достатъчно може би...Цели 87 страници с много малко текст.

А ако Емчо се свърже с унгарския си баджанак, да го пита нямат ли го на английски език,
смятам че никой от нас няма да му се разсърди!?!!!! :hi:

Поне докато някой от нашите български спецове не се сети да направи същото за нас...

widowmaker:
Паце, абе да не си объркал раздела нещо, тука си говорим за фотография, какви са тия унгарци?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия