Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Фотография

<< < (32/60) > >>

pach:
Аз питам за снимката а не за телефона?
Става ли в детайлност и т.н. ...а не че телефона е ...кенеф!!!
 :scratch_ones_head: :search:

widowmaker:
Камерата на телефона е кенеф, пробвай да снимаш от по-голяма дистанция и ще разбереш за какво иде реч.

pach:
Предполагам, че ще направи крив образа и т.н.
Въпроса е, че аз с камерата правя пейзажни снимки (от части) но нямам подходящо "снимало"
за детайлни снимки на моделити ми. За това се чудя дали дя го купя този телефон - 5 мегапискела,
има и ръчни настройки, даже на визия е като фотоапарат...ама си е обикновенно "снимало".
Мен ме интересуват дали детайлността му е достатъчна, все пак фотографията ми остана спомагателно хоби,
а за сега не се очертава да си купя свестен фотоапарат.
Дебнах из ибея, на два пъти ми ги взеха под носа (Саnon 300D\500D), но сега вече парите са вложени в BGTT.
До нова година не се очаква повишение на заплатите , та за това се заглеждам в този телефон.
Дразни ме, че няма как да представям тук детайлни снимки, а назряват интересни събития и ...фотосесии...
 :on_the_quiet: ;D ;D ;D

Vlado:
Затова снимай с каквото имаш, защото информативната стойност на снимката е по-важна, а не дали е контрастна, има шум, кадриране, композиция и кой знае още какво.

pach:
Уфффф, проблема е, че снимките от камерата са с VGA резолюция, която практически "убива" информацията,
освен ако не са обще планове или пейзажни. Камерата в частта си за видеоклиповете е с HD-качество, на като фотоапарат е като телефон от преди 10 години.
За това се оглеждам за някакква евтина алтернатива, която да запазва информативната стойност на снимките.
Не се боря за конкурси и т.н.  - искам да се вижда за какво иде реч при моделите.
 :yes: ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия