Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Фотография

<< < (13/60) > >>

widowmaker:

--- Цитат на: niki link=topic=482.msg61171#msg61171 date=1307344704 ---... как може обектив за 300 лева да е топ, а такъв за 1000 да не е...

--- Край на цитат ---
Писах, че никонски обектив със същото качество е над 1000 лв заради вградения стабилизатор.
Аз съм на алфа байонет, при мен стабилизацията е в тялото.
Ако сменя типа на байонета (демек фирмата), ще си взема пентаксов, а не никонски примерно.
Птица в полет, хехе. Я закачи 200 мм оптика и да те видим стандартни статични сцени без стабилизация как ще ги снимаш.
Дори и с "къса" оптика при кофти осветление е зор. А аз имам снимки 1/2s (имам и 1 сек!) от ръка, които са съвсем нормални.
Просто съм на мнение, че един стабилизатор (в тялото) е достатъчен, не е нужно да си го купуваш заедно с всеки нов обектив.

П.П.
Моля администраторите да прехвърлят "скрап-а" от тук в темата за фотографията, че омазахме на човека макета.

mill:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=482.msg61162#msg61162 date=1307304338 ---
Ами честито!!! Придобивката е сериозна!!  (Image removed from quote.)

Има само 2 истински фирми за истински фотоапарати - Nikon и Canon,
другите, както казва Стефан - "Правят нещо"   (Image removed from quote.)

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---
Саше,ако имаш забележки,нали ще казваш.За първи път държа такова чудо в ръце.Взех го от приятел с остатъчна гаранция и на обектива и на тялото и на външната светкавица.Всичко за 1300лв.Затова е такъв обектива 18/270.600лв.+ 570лв.+100лв.Човека реши да мине на Nikon D700,ама той наистина е за такива които снимат отдавна и е мноого скъп,тук в БГ :hi:

niki:
може ли да ме хелпнете))) за албума съм качвал снимки , но не знам, как става тука дирекктно?

widowmaker:
Д700 (Д3) е ни риба, ни рак (фул фрейм, ама само 12мп),
но при пиксел с такава големина снимаш на 1600 иса и не се притесняваш от шума.
Ето сравнение с машини с APS-C 12-15мп сензори, разликата е чувствителна (Д3 е със същия сензор):

n_sirakov:
Станахме двама, и на мен тя ми харесва най-много  :lol: :lol: :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия