Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Фотография

<< < (15/60) > >>

pach:
На мен също ми хвана окото, на D3 ...
особено в "светлината" на куците снимки които се пръкват от камерата ми.
Горката ...дори няма баланс на бялото (или аз не мога да изключа Ауто-то) :blush2:.
Вярно, че не разбирам от съвременна цифрова фотография, но съвсем не ми е ясно,
 защо от Панасоник, при условие да имат чувствителен сензор в обектива,
(прави видеозаснемане с HD качества) не ползват пълните му възможности и в
снимките.
Така или иначе има възможност за запис както на харда си, така и на микрокарта, тоест
едва ли е става въпрос за пестене на място (май  :scratch_ones_head:).
Харда е 19 часа (средно качество) или 9 часа нон стоп запис при HD,
а аз съм с най-малката карта (подарък към камерата) от 512 мВ и събира 10 000 снимки.
за жалост с пощенски формат и ...абе тук снимките ги знаете как изглеждат.

widowmaker:
Пълноформатните огледално-рефлексни камери на Никон са оплювани в не едно ревю.
И не заради качеството, то е ясно, че е добро.
Просто 12мп за професионална работа са недостатъчни.
Т.е. не можеш да направиш голямоформатен постер с добро качество.
За студийна фотография си има други машини, които тъй като не се налага да се мъкнат,
проблем с резолюцията нямат. Лайка форматът е най "куц", ако се налага да се ползва професионално.
Големите резолюции - 20-24мп си имат обичайните болежки заради малкия геометричен размер на пиксела,
т.е. по-голям шум при високи нива на чувствителност. Имал съм възможността да снимам с А900 за кратко.
Брилянтни снимки прави машината, но над 400 исо без NR е неизползваема (шумоподтискането ВИНАГИ яде детайл, независимо колко "софт" е).
Най лесният начин е да се намалят пикселите на кв. мм. и резултатът е на лице (пълноформатните Никони са реален пример за това).
Нещата не са свършили, очаква се до края на годината Сони (като основен производител на ЦЦД и ЦМОС) да извадят пълноформатен сензор
(около 30мп), който до голяма степен ще е лишен от недостатъците на сегашните.
Никон както винаги също ще ползват въпросния сензор, но ще имат някакви допълнителни изисквания най вероятно.

niki:
ДА споделя следното, не е въпроса пак казвам  в мегапиксилите само, 12, мега пиксела е достатъчно за широкоформатен печат- ЗАЩОТО  колкото и да са мегапикселите, машините печатат билбордовете на 70 точки, просто не е необходимо повече, защото гледайки ги от далече, ако не е едра точката, ще стане мазалооооо. повече трябват за офсетов печат, но там има значение, не само пикселите, а на колко линии се пуска  филма/ ако е от филм- примерно/.Много фирми имат добри модели, тела, оптики и тн. НООО, канон има едно много добро попадение с матрицата си а именно. ако снимате примерно портрет- лице, там където лицето,,завива,, се появявт на професионален език да кажа рефлексите, и именно там при канон се получава една страхотно мекота, докато при другите е чувствително по рязка.И въпреки всичко важно е какво се търси от една снимка, та тази дискусия е от сорта яйцето или кокошката- кой пръв ще научи английски ;D

widowmaker:
Ти това на твоя Канон ли го забеляза или просто си пишеш ей така, колкото да върви лафа?

zazo:
Ники, дай пример със снимка за какво говориш, щото не мога да си представя какво имаш предвид, пък и то да зависи от матрицата.  :wacko:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия