Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Новости от Rivarossi

<< < (6/9) > >>

mitko0888:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=295.msg117343#msg117343 date=1578565197 ---Ехаа това сигурно е 10-тия спален БДЖ вагон.  ;D

--- Край на цитат ---

Тъкмо да си направим БДЖ Night Jet

gzo:
Преди време в една от темите изразих възмущение и учудване относно перманентната радост на част от форумчаните за поредния спален вагон БДЖ. Продължават да ни цакат с топла бира ! Бог ще ги накаже някой ден, за геноцида над българските ЖП хобости  :diablo:

mitko0888:
В общи линии никой никого не цака. Хората си правят БДЖ моделчета и сетове за технитне си фенове, не за нас. На някои международни влакове от време на време е имало и по един БДЖ спален или кушет вагон. И те от време на време пускат по един такъв - или самичък, или в сет, за да си направят тяхното си влакче.
А това че "ние им се радваме" си е наш проблем, не е техен.

gzo:
Не визирах само вагоните от междунарорни сетове, а като цяло всичко пътническо произведено до сега. А под "геноцид" визирах точно това "БДЖ моделчета за технитне си фенове, не за нас"  :wild:

gzo:
Продължавам да съм на мнението, че няма как да има интерес към стока, която все още не е произведена. Апетита идва с яденето ! Това с пускането от време на време на едни и същи спални сетове е претоплена манджа и е красноречив факт за неспособността на мениджърското тяло на производителите да сондират почвата, да умеят да рискуват в бизнеса и да имат гъвкав бизнес към отделни групи клиенти. Класическият капиталистически почин за масовост при производството на стоката не е толкова актуален за годините в които вече живеем. Това са остарели догми отпреди 70 г. когато пазарите тепърва се развиваха, домовете на хората бяха празни и се купуваше всичко на общо основание само защото просто нямаше друго. Съвремения бизнес таргетира към абсолютно всичко живо, което вади кинти и е готово да си ги даде дори и за екзотични изпълнения. Това е така защото съвремения потребител е вече до голяма степен задоволен (наречи го дори и разлигавен) и целта вече е да се задоволят неговите специфични нужди (каквито са имено екзотичните БДЖ моделчета). Съвремените технологии правят всичко това възможно. Вече се призвежда с по-малко инвестиции, икономическият риск не е толкова голям, че да е фатален за производителя. Не го правят просто защото са консервативно задръстени и са назначили неоринтирани в съвремената среда мениджъри. Рано или късно това ще се промени. Ще дойде положението за което говоря. Болката ми е, че дотогава я съм жив я не да се порадвам и аз на екзотиките плод на съвремения капитализъм и технологии.
Кое му е толкова икономически неоправданото да се вземе кош от немски вагон (до тук никаква инвестиция) и да се пребоядиса в нашата най-масова ливрея ? Пише се един мейл до ЖП клуба и това ти гарантира част от пласмента (и това не изисква инвестиции). Нима милионните печалби не стигат да се пробие на малкия ни пазар с лимитирани серии ? Айде бе  :prankster:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия