Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
За цените и други работи
IKAR:
Много е относително и хич не е толкова просто. Ама като се напатиш, Кольо, от Москвичи на цената на Ферари, демек от скъпи боклуци, произведени от "престижни" фирми, каквото на мен ми се случва непрекъснато, като отидат сума ти ресурси зян, (дявол да го вземе, аз ли съм най-големият Марко Тотев на тоя свят) други неща ще приказваш и да видим сетне на кой коя тема ще му стане любима. Айде стига вече, че като дойде Горският да ни подпука всичките......
zazo:
Мисълта ми беше, че цената в един момент, започва да отразява статуса, който ще донесе на купувача/собственика дадената, стока, а не толкова качествата на самата стока. С което не искам да кажа, че ламборжинито е лоша кола, но такава стока не се купува в резултат на прагматичен избор в резултат на претегляне на съотношението цена/качества. Това е малко като разликата между обувки за 30, 300 и 3000 лв. И ако може да се очаква че разликата между тия за 30 и тия за 300 е сериозна, то тези за 3000 най-вероятно не са по-здрави или по-удобни от тези за 300, но цената им такава защото се плаща и за нещо, което лично мен на този етап не ме интересува. Но ако някой очаква, че чепиците за 3000 ще са 10 пъти по-здрави и по-удобни от тези за 300, нормално е да бъде разочарован.
pach:
--- Цитат на: zazo link=topic=110.msg53723#msg53723 date=1296825700 ---... Това е малко като разликата между обувки за 30, 300 и 3000 лв. И ако може да се очаква че разликата между тия за 30 и тия за 300 е сериозна, то тези за 3000 най-вероятно не са по-здрави или по-удобни от тези за 300, но цената им такава защото се плаща и за нещо, което лично мен на този етап не ме интересува. Но ако някой очаква, че чепиците за 3000 ще са 10 пъти по-здрави и по-удобни от тези за 300, нормално е да бъде разочарован.
--- Край на цитат ---
По-добре от това никой не би го казал!!!
И е вярно, и е точно!!!
:hi: :hi: :hi:
--- Цитат на: IKAR link=topic=110.msg53722#msg53722 date=1296824637 ---... каквото на мен ми се случва непрекъснато, като отидат сума ти ресурси зян, (дявол да го вземе, аз ли съм най-големият Марко Тотев на тоя свят) ...
--- Край на цитат ---
Наистина (тук) май ти си най-големият Марко Тотев!
Не ме разбирай грешно, следващият цитата е най-приятелски насочен към теб.
--- Цитат ---КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА БОЛЕСТТА МИ?
Болестите наистина не падат от небето и не са никакви „божии наказания". Със сигурност има вируси и вредители, които биха могли да предизвикат безредици в тялото ни, но само при наличие на подходяща почва: т.е., ако имунната система е отслабнала или е налице благоприятна духовна почва. Бог никога не наказва. Всичко, което ни се случва, е следствие от предишни действия.
„Каквото горе, такова и долу": тялото би трябвало да е отражение на душата. Ако сме в душевна дисхармония, и тялото е в дисхармония. Ако изпитваме яд, и то започва да се „ядосва" и го показва с различни болести.
Те не могат да бъдат победени с външни средства, защото са наши приятели, които искат да насочат вниманието ни към нещо конкретно. Тук отново виждаме в действие Принципа на засмукването: колкото повече се страхуваме от дадена болест, толкова по-често се разболяваме от нея. Колкото повече се борим с някоя болест, толкова повече се засилва тя. Колкото повече искаме да я премахнем, толкова по-дълго остава при нас. Ако разберем нейните душевни послания, тя си отива от само себе си, защото не е дошла да вреди, а така да се каже - по „приятелска линия" - и като добър приятел иска да ни каже, че трябва да се променим, че душата ни е спряла развитието си. Следователно болестите не са врагове, а посланици. Всъщност не съществуват „болести", а само болни хора!
--- Край на цитат ---
В случай тук не става въпрос за конкретна болест (да си жив и здрав дълги години),
а че ти сам предизвикваш нещата около теб да се случват по този (явно неприятен) начин,
или направи си крещиш
"Ела вълчо изяж ме!!!"
Сигурен съм че никога не си имал късмет, защото не само че не се надяваш но него и очакваш с думите,
"какъвто съм кутсуз, няма да ми се падне никога нещо добро!"
Помисли си дали всъщност това не е основната причина!?
--- Цитат ---Внимавай за мислите си, защото те ще станат думи,
Внимавай за думите си, защото те ще станат действия,
Внимавай за действията си, защото те ще станат навици,
Внимавай за навиците си, защото те ще станат твой характер,
Внимавай за характера си, защото той ще стане твоя съдба.
--- Край на цитат ---
Vlado:
Много философско стана! :yes:
evrokoma:
Пламене всеки гледа на нещата от своята си камбанария и всеки купува това което му харесва според джоба :stop: това че някой хора тук стоят само да правят забележки било за правопис или за да се заядат с други съвсем не е правилно.Преди време така се бяха заяли с Христо сега с Икар кой е следващия.Стига сте се вдетенявали и оставете забележките относно имотното състояние на другите,защото и по свой адрес съм чувал подобни подмятания :diablo:.Моля ви престанете и се радвайте на хобито си
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия