Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Последното пътуване на 615-76

<< < (3/3)

Tramway:
Учебната железница в двора на ВТУ са простираше на доста голяма площ, имаше добро коловозно развитие, ОТ и сигнализация, гара, тунел, пътнишки и товарни вагони и две машини. Всичко беше разсипано доста преди демокрацията.

liro4605:
 :good: Определенодоста преди демокрацията.Исках да кажа че демокрацията спира останалото от нея да се прехвърли в двора на СПТУ Г. Делчев  Тез дни ще мина от там да видя локомотивчето дали не е нарязано вече.Седеше пред един от кабинетите.

liro4605:
Г-н Трамвай съжалявам че ви разводнявам темата!Просто само да кажа че днес не се сдържах и отскочих до въпросното у-ще.На портала ме посрещна един набор ,сега е охрана там.На въпроса ми къде е локомотива отговора беше :
-Нарязаха го преди 2-3години  :this:
Тръгнаха си от там с мъка!Сега си спомням че беше някаква 91или92ра серия по старата номерацияна локомотивите.Вътре имаше табелка с Vmax=13км/ч

Беше едно хубаво синьо локомотивче с бели лентички! :fie:

optron:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=2982.msg54339#msg54339 date=1297702110 ---
--- Цитат на: 760mm link=topic=2982.msg54321#msg54321 date=1297685504 ---Жалко, че не са оставили звената. И може би можеше да се измисли начин да се движи лока около ВТУ-то като атракция/музей.

--- Край на цитат ---

Нямаш си на идея какво коловозно развитие с гара тунели и тнт е имало в ПЖИ!Ако се намерят снимки ще ги публикувам.За жалост аз когато бях курсант нищо не беше останало.Батальона в който бяхме беше построен на мястото на трасето.Междурелсието май 760мм идеално за машинката.Машината която се е движела по трасето пък, последно беше в СПТУ Г Делчев Пловдив.Идеята е била там да се пренесе всичко за да се спаси.Уви обаче демокрацията спира проекта.

Грешка май 600мм беше

--- Край на цитат ---
Снимки има в музея на ВТУ - централен корпус, последен етаж. Всяка събота е отворено. Качването е по стълбите в двата края на сградата, централното стълбище не води до там.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия