И така да представя обещания "репортаж" от работата ми по новия "имидж" на 14.41:
Като за начало и както бях писал и снимал и преди, премахнах водоподгревателите. Само че вече котелът е изцяло разглобен, тежестта му е предадена за престъргване за направа на място за слагане на звук, а предната му част е подложена на сериозно шлайфане и запълване на излишни отвори. Ето и резултата:

Следващата част, която обработих е кабината. Сложих нещо като навеси над прозорците. Има ги и на оригинала:

Върхът на сладоледа (дет' се вика) е тендерът. Изработих и поставих надстройка на въглищарника с напречни ребра и мазутен резервоар с всичките му "салтанати" - куки за вдигане с кран, предпазна тръба за изтичане на мазут, шкаф за инструменти, подпорни пластини, капак, стъпала за качване отгоре му и дръжки за захващане:

Мазутният резорвоар отделно от тендера:

Има и други дребни пипания, на които няма да се спирам.
Какво предстои:
Запълване на отвора на платформата отстрани на котела, където седеше водната помпа. Съвсем леки корекции по котела, за да премахна някои несъвършенства при заводкста изработка. Също слагане на яка на комина (но само ако се справя с изработката). За парапетите още не съм решил, но тях мога да ги изработя и по-натам. Накрая всичко ще тръгне към бояджийското хале.