Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 14.41
Сaprycorn:
За да не спамим повече темата на Владо, повече за BR50 четете тук
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,237.msg52153.html#msg52153
Vlado:
Яско, удоволствие е да те чете човек, тъй че и дума не може да става за спам! :yes:
След като вчера се отзоваха (питането беше отправено в Локфорума) на апела ми за повече снимки на първообраза на моя модел - 14.41, се оказа, че съм бил на грешен път относно конструкцията на мазутния резервоар на машината. Е, вчера успешно се поправих, като изработих нов резервоар, който днес -утре ще довърша и чак тогава ще снимам и покажа какво съм натворим по лока.
п.п. Също моля и вас, който може да ми предостави снимки на 14-ки (само БГ, на BR 50 не са ми нужни) и най-добре на 14.41 в или извън Калояновец (сегашно състояние или от когато и да е), ще съм много благодарен! :thank_you:
Vlado:
А ето и какво да очаквате като конструкция на мазутния резервоар и изобщо на тендера:
Vlado:
И така да представя обещания "репортаж" от работата ми по новия "имидж" на 14.41:
Като за начало и както бях писал и снимал и преди, премахнах водоподгревателите. Само че вече котелът е изцяло разглобен, тежестта му е предадена за престъргване за направа на място за слагане на звук, а предната му част е подложена на сериозно шлайфане и запълване на излишни отвори. Ето и резултата:
Следващата част, която обработих е кабината. Сложих нещо като навеси над прозорците. Има ги и на оригинала:
Върхът на сладоледа (дет' се вика) е тендерът. Изработих и поставих надстройка на въглищарника с напречни ребра и мазутен резервоар с всичките му "салтанати" - куки за вдигане с кран, предпазна тръба за изтичане на мазут, шкаф за инструменти, подпорни пластини, капак, стъпала за качване отгоре му и дръжки за захващане:
Мазутният резорвоар отделно от тендера:
Има и други дребни пипания, на които няма да се спирам.
Какво предстои:
Запълване на отвора на платформата отстрани на котела, където седеше водната помпа. Съвсем леки корекции по котела, за да премахна някои несъвършенства при заводкста изработка. Също слагане на яка на комина (но само ако се справя с изработката). За парапетите още не съм решил, но тях мога да ги изработя и по-натам. Накрая всичко ще тръгне към бояджийското хале.
:)
CaLLlo:
--- Цитат на: Vlado link=topic=299.msg52638#msg52638 date=1295287616 ---... слагане на яка на комина ...
--- Край на цитат ---
Това се прави ако локът няма крила, а ти имаш.
Яката е много неестетично решение и на оригиналите е направено .... от мързел ....
Все пак локът си е твой ... иначе и аз съм любопитен как ще изглежда ....
--- Цитат ---За парапетите още не съм решил, но тях мога да ги изработя и по-натам.
--- Край на цитат ---
Е хубава работа сега .... :swoon: ....
Все пак локът си е твой ...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия