Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 14.41
KRAKOMOBILA:
Е нали трябва да бъде реален! Влади слагай пустите му парапети. А ако видиш снимките по-горе, ще видиш, че 14-ките освен крила имат и яка. :good:
Vlado:
В представянето по-горе съм забравил да опиша от какви материали и как съм изградил всичко.
За надстройката на въглищарника и мазутния резервоар използвах смарт карти, остатък от сим карти на Мтел (предполагам на другите мобилни оператори също стават). Смарт картите са с дебелина около 1 мм, което точно съвпада с дебелината на стената на самия въглищарник. При нужда внимателно с пиличка изпилвах до достигане на нужната дебелина (за вратата на шкафа за инструменти например).
За разните ребра и навесите на кабината използвах пластмасова карта за игра (жокера). Дебелината й е минимална и съответно идеална за целите на моделирането. Същият материал ще ползвам и за яката на комина.
Смарт картите и картите за игра се лепят идеално с каноконлит, лесно се режат и шлайфат, и перфектно за тях се захваща моделкитът на Ревел.
За дръжките използвах струни от китара, като на око определях кой диаметър ще е подходящ.
Изказвам специални благодарности на Павката, че ми предложи смарт картите като материал за моделиране и на Васко, че ме ориентира за "другото" предназначение на картите за игра.
:good:
Очаквайте скоро още снимки по развитието на проекта... :ok:
KRAKOMOBILA:
Влади - тези дни четох, че разследвали някакъв - закупил 1000 сим/смарт карти. Да не те разследват тебе ? ;D
Vlado:
Аз съм ама вие си мълчете. На никого нито дума! :blind: ;)
KRAKOMOBILA:
Само ако ни направиш по една 14-ка и на нас. Иначе веднага ще изпееме. :haha:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия