Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Коледен град Видрово (Otters Creek): On30
MetroiD:
Преди всичко - настоящата тема НЕ се вписва в разбиранията за "ортодоксален" жп-моделизъм. Въпреки това се надявам нашият коледен град да ви позабавлява и да допринесе за празничното настроение.
Сградите са предимно Department 56, Lemax и тук-таме екземпляри от други марки (Noma, Heartland, Luville) или дори от батко китаец - като например полирезиновите, масово пребоядисвани и доработвани от нас модели. Повечето фигурки и аксесоари също са от Dept 56, Lemax или Luville; моделите на автомобили, мотори и други колесни превозни средства са от различни производители в 1:43 (Minichamps, Matchbox, Yat Ming, Solido...), а всичко, което се клатушка по релси, е в On30 - т.е. мащаб O (1:47), движещ се върху "теснолинейно" междурелсие ОН - производство на Bachmann Spectrum. Пейзажът всяка година си е изцяло наше дело.
Подчертавам, че придържането към точни мащаби, което е водещо при стандартните жп модели/макети, до голяма степен не е присъщо на коледните модели - особено що се отнася до хора и сгради. Което за нас, разбира се, е доста неприятно - затова и с Ася се стараем да комбинираме / намираме / правим / преправяме хора, превозни средства и аксесоари, които повече да се вписват в обстановката - но въпреки това реализмът не ни е единствен приоритет. Тъй като съм наясно, че на доста от вас подобни неща им бодат очите - имайте предвид, че нашето градче определено не е за заклети фенове на точното мащабиране... със слаби сърца ;D
Снимки можете да разгледате във Flickr галерията на града.
Ето и едно видео от Видрово през 2010г.
pach:
Хаххххаха!!!
;D ;D ;D
Важното е че вас с Ася ви е кефило на "мах".
Полагането на релсите ми напомни на софийските трамвайни трасета преди години - същата ...нестабилност! :lol: :lol: :lol:
Едно е сигурно - коледният дух така се е отбелязал на снимките, че ми замириса на курабийки и...
чак ми се напълни устата със слюнка, разглеждайки в подробности къщите - сякаш са захарни!!! ;)
Приятно и кефещо за празника!!!
:hi: ;D ;D ;D ;D ;D
ПП.Трите пикапа опредено предизвикаха благорадна завист в мен!!! :spiteful:
emilchaushev:
Катеричоците са убийствено сладки.
zazo:
Май са улични котки все пак :lol:
Der Hetzer:
Много идейно е станало, като приказка или анимационно филмче, накара ме да се размечтая :hi:
а кръчмата ме изкефи най-много :spiteful: :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия