Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Коледен град Видрово (Otters Creek): On30
MetroiD:
--- Цитат на: pach link=topic=2996.msg54406#msg54406 date=1297838806 ---Полагането на релсите ми напомни на софийските трамвайни трасета преди години...
--- Край на цитат ---
Ха, значи все пак има грам реализъм! :yahoo:
С релсите и оформлението на терена ще има да мислим как да ги направим по-нормални, че все пак една от основните идеи е градът да може да се прибира лесно по кашоните. Що се отнася до пикапите - йощ има, че и разни други интересни хавтомобили, ама като няма място за всичко, се налага да се ограничаваме. Но за теб може да направя една обща снимка на автоколекцията за града досега :spiteful:
@emilchaushev, @zazo: Коткокатеричоците всъщност са ракуни / миещи мечки.
@ Хецер: Кръчмата е една от местните гордости... Принципно тази година подредихме по-скоро сгради, които да не са много като за голям "град", а по-скоро като за селце - поради което оставихме жп гарата, училището и други подобни хубости по кашоните. Важното е обаче, че кръчмата се вписва винаги, независимо от контекста ;)
Радвам се, че ви е допаднало, нищо че е далеч от инжинерно- техническата мисъл, присъща на нормалните жп макети. Дано догодина намеря място да пусна и жп камиона, а пък живот и здраве след време е заплануван и един хубав влак.
Adrian:
много е ... приказно красиво :)
optron:
Хубаво сте докарали съотношението на вратите и хората, ама пък телефонната кабина ми изглежда ... "двуетажна" ... :haha:
Като цяло макетът е хубав. Трамваят самичък ли спира или някой го управлява ?
MetroiD:
Телефонната кабина верно е двуетажна, както и пощенската кутия. Факт, но аз затова и предупредих ;) В момента търсим по-малки - ако видиш на "коледните фирми" какви са вариантите, ще се хванеш за главата...
Трамваят си го караме, не е автоматизиран на този етап. По-нататък нищо чудно и това да стане, като почне по макета да лази и жп камиона, и влак.
MetroiD:
С риск да предизвикам недоволство, че съживявам стара тема, която така или иначе не е съвсем "жепеистка" - забелязах, че тук не съм качил никакви снимки от миналогодишния вариант на града, та...
Otters Creek 2011 by MetroiD (Otter), on Flickr
Повече снимков материал - както и преди, във flickr галерията. Видеота също бях нащракал, но зимният период беше доста интензивен откъм работа и така и не ми остана време да монтирам сносно клипче... Може тази година коледните приготовления да започнат с това, тъкмо ще ми вкарат настроение ;)
Промените през миналата зима се състояха предимно в нови сгради, аксесоари и много работа по самия макет. Единственото ж.п. нововъведение е железопътният камион, който поради липса на пространство се сменяше на макета периодично с трамвая. Този път в центъра подредихме коледен базар, като към левия край бяха сградите, водещи към "селската" част на града, а вдясно оформихме подобие на главна улица.
Равносметката: така и не успяхме да пуснем новия влак (Climax), за който тогава и без това нямахме DCC контролер, нито пък да намерим място за огромната централна гара. Заедно с тях, по кутиите останаха още много автомобили и половината сгради. Затова пък тази зима правим планове най-накрая да изкараме всички сгради и да направим подобаващ макет.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия