Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Серия 52 (BR106? Piko)

(1/8) > >>

leggeron:
Здравейте!
Надявам се, че съм уцелил правилния раздел  :)
Ще Ви занимая с пребоядисването на Пиковски BR106 (мисля, че това беше номера) в серия 52 на БДЖ (или подобие).
Със симпатичния локомотив се сдобих от Caprycorn - моделист, колекционер и човек, с когото, макар и да съм се видял само три пъти, изключително много уважавам и съм му благодарен за помощта и отзивчивостта с един проблем свързан с локомотивчето.

Та, така изглежда локомотива в момента:

А това е целта:

Няма да издребнявам в детайлите (например - няма да премахна червените светлини, и т.н.), а ще се стремя да пресъздам атмосферата, колкото и тъжна да е тя.

Утре ще има снимки на прогреса.
Впрочем, работя с четки, тъй като не разполагам с аерограф.  Досега съм "моделирал" бронетехника в 1:35 и 1:16, при които мащаби считам, че аерографа е излишен - да не кажа, че е и по-скоро минус.

leggeron:
Впрочем...
***ВАЖНО***
Търся да закупя табелки и надписи за серия 52 (или поне помощ някаква  :skull:)

n_sirakov:
Владо може да ти помогне с табелките :good:

Vlado:
Добре де, а защо не се пробваш "да издребнееш в детайлите", пък аз обещавам да ти намеря табелки, при това безплатно?  :spiteful:

leggeron:
Ами, честно казано, шубе ме е на този етап.  Все още нищо не разбирам от жп моделизъм (последния път изпръсках едно локомотивче цялостно с матов лак - включително и колелата - та после доста време се чудих защо аджеба не ще да върви), пък и никога не съм работил в толкова дребен мащаб досега.  Така че, ако този опит завърши със задоволителен за мен резултат, следващия път ще се впусна по-смело и ще се опитам да вникна в детайлите  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия