Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Серия 52 (BR106? Piko)
ivo:
Ехxxxxx ..... страхотен модел само дето Gützold :) така и не оправиха тези дебели парапети и дръжки. Мой приятел ги заменя със струни и технологията действа безотказно. Поздравления за начинанието.
Vlado:
Leggeron, аз също искам да те поздравя за начинанието, но ми се ще и малко критичен да бъда. Според мен боядисването на ръка с четка не е удачно. И то се вижда - неравномерно нанесена, при лентите и криво боя. Нужно е повече старание и най-вече да се вслушаш в съветите на спецовете и Задължително да боядисваш с еарограф, като лентите се правят с шаблон или нещо такова. За дебелите дръжки няма какво да кажа - производителят такива ги е направил и само от теб зависи дали ще ги смениш или не.
Гледам Иво, човекът направил 06-та серия така хубава, също те хвали, но виж неговото боядисване:
Хубавият модел изисква изключителна прецизност по всеки детайл! Прошка няма! Не се ли постараеш, веднага си проличава. Пък, вярвам, не искаш да правиш компромиси.
Затова и се надявам горните думи да не те обиждат, а единствено да те стимулират да правиш по-добри и по-добри модели.
Успех! :good:
leggeron:
Vlado, благодаря за похвалата и най-вече за критиката. :)
Парапетите, както споменах, ще заменя по нататък. С аерограф, за съжаление, не разполагам, но пък избрах пресъздаването на една доста "мърлява" машина такава, каквато я видях на Централна гара и в случая боядисването с четка не е недостатък, тъй като няма релефни следи от самата четка. Всичко боядисано в бяло от друга страна се получи разочароващо и най-вече линиите, които по никакъв начин не успях да направя свястно. Множеството капаци и дръжки не ми позволиха да маскирам качествено и в края на краищата ги направих на ръка. Ефекта определено е зле спрямо 6-та серия на ivo. Донякъде обаче съм доволен, защото мисля, че успях да пресъздам атмосферата на машината от снимката в първия ми пост.
Надявам се следващите ми опити да са по-добри :)
Vlado:
Радвам се, че приемаш така нещата!
И аз държа на думата си - постигни по-добро качество при оформянето на локомотива и имаш пълен комплект табели за 52-ра серия напълно безплатно.
Успех! :good:
toniemi:
На шестицата чертите не са правени на ръка,сигурно е тампон!Или нещо професионално.
Напредвам с 52ката,не е като тампонен печат,ама като за ръка бива!
Остават табелките и липсващите парапедчета.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия