Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Земетресение 7.3 в Токио

<< < (5/19) > >>

G_GROZ:
Скалата на Рихтер е логаритмична, което ще рече, че всяка степен е два пъти по-силна от предишната. Когато вчера отворих темата, имах предвид земетресението в сряда от 7.3, което по принцип е доста опостушителна сила, но за него почти нищо не се чу. Естествено, не съм предполагал, че докато пиша, Господ е подготвял два пъти по - силен трус и след няколко часа го е стоварил отново там. Но тия японци не са човеци! Не знам дали някой от нас може да си представи за какво става въпрос. И пак след земетръса все едно почти нищо не е имало! Е, от цунамито няма как да се избяга. Трябва да се има предвид, че науката допуска при такава сила, сериозни промени в релефа на земната повърхност, още повече на остров. Ама айде да не предизвиквам съдбата, да не усъмнем с нещо още по- ужасяващо! Бог да ни пази от такива шеги на природата! Еле па нас!

EMPEROR:
Продължават да стават "хубави" неща:
http://world.actualno.com/news_338775.html
 :(

widowmaker:
Ако не могат да контролират верижната реакция, реакторът ще "цъфне" като чернобилския...

KRAKOMOBILA:
Аз доколкото разбрах той вече е цъфнал като чернобилският (паднали стени и покрив) - хубавото е, че няма графит.

widowmaker:
Доколкото нашите пишман журналисти са наясно с реакторите (а те май не са и пишат глупости), май само външният корпус е рухнал.
Самият реактор вътре уж бил цял...
Написали са "започнала е верижна реакция...". Ами то без такава реакторът не работи. Виж друго е, че може да е станала неуправляема.
То ако не могат да спрат/контролират реакцията (май част от графитните пръти са запекли от високата температура), той ще си "зяпне" сам...
Щом не са го угасили аварийно, явно не могат.

P.S. Сега прочетох, че корпуса на реактора е здрав. Избухнал е водорода, който се използва за охлаждане на реактора.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия