Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Трагедията с пламналия влак...

(1/4) > >>

Adrian:
след вчерашния траур днес продължавам да си мисля за случая...
имам чувството ,че тия вагони са изгорели почи светкавично...как не са се спасили хората ? - та и млади хора сред загиналите...
нещо ми е мътно , дали не крият подробности ?
тук има хора от транспорта - някаква информация...т.н ? - да поговорим , как е станало , шаферът ли ги е изпозаключил, защо не са скачали през прозорците...баси > да изгориш във влак!! ??

EMPEROR:
Попринцип докато спиш, ако се нагълташ с дим може и да се опечеш без да се събудиш... но пък не вярвам всичко да е пламнало изведнъж... и колко му е да теглиш един шут на вратата или да скочиш през прозореца... и според мен има нещо мътно... незнам и аз...
Да почиват с мир загиналите при злополуката...

mill:
ето това тряба да се прочете- шафнер в същия влак  дава интервю за работата си 4 дни след трагедията :( :(
 В първия вагон няма и следа от спретнатия Валери. Надянал е ватенка и мята въглища в огромен котел. "Не ме гледайте. Пишете, че в ХХI век аз, който имам висше от най-елитното транспортно училище в света, в СССР, заемам длъжност клошар-огняр. Всяка сутрин събирам кашони, за да подгрея отоплението на вагона. Колегата от кушета е на електричество, аз пък съм на въглищарката", разяснява шафнерът. Показва срещу котела резервоар, пълен с пепел вместо въглища. "Натъпкал съм печката с хартия, защото в тоя влак гори всичко само не и дървата за парното. Те са огнеопорни. Кюмюрът, погледнете го какъв е. Ако намеря няколко бучици, е добре. Нас обаче ни глобяват веднага, ако някой пътник се оплаче, че му е студено. Имаше и парадоксален случай, една дама писала жалба, че й било топло и без никакви обяснения колега го отнесе", обяснява транспортният спец. "Кажете ми, има ли такава компания в света до днес да не потърси служителите от двата изгорели вагона. Да ги види как са, имат ли нужда от нещо, от психоаналитик. Това е страшен стрес. Оня ден срещнах по-младото момче на Централна гара, гледаше като ошашавен", ядосва се Валери. Заявява, че не го е страх да говори. Надживял е няколко генерални директори и транспортни министри. Един от последните жепейски шефове даже го изкарал лъжец. "Идват при мен Нова телевизия и аз им обяснявам, че нямам въглища за парното. И в складовете няма. В четвъртък оня от голямото "добро утро", за да се докара, вкарва няколко тона и вика телевизията да снима. Ето така се "решават" проблемите", отсича служителят и спира да храни с гориво бездънното котле. Рекордът му е 70 часа нонстоп да мята въглища до Унгария.Сеща се за един случай от преди години, илюстриращ дереджето на националния ни превозвач. "Спира нашата въглищарка на модерната закрита гара в Мюнхен. Колегата започва да си кладе парното. За три минути идват пожарна, полиция, пробиват тавана и изливат неколкостотин литра вода, за да потушат пожара. А тези вагони са техни, произведени в ГДР, но в една друга епоха", усмихва се малко на инат жепеецът. Той освен всичко друго трябвало да се разправя и с крадците. Вече идвали културни с билет, лягали в някое купе, а на сутринта хората от него си търсили GSM-и, пари, накити. Не крие, че заключва вагоните и на всяка гара ги отключва
 "Като падне някой пиян, после аз ще съм виновен. Да сте виждали самолет или автобус да кара с отворени врати. Румънските спални вагони даже имат две врати, а нашите са с четири. Но в мамалигарските като влезеш - химическа тоалетна, климатик, даже и баня", тюхка се той. Влакът минава карлуковския тунел и влиза в скоростна отсечка. Тук е станало всичко. "Сега се движим с 90 км в час. Ако дръпнем ръчната спирачка, има опасност да скъсаме влака", обясняват железничарите. Това е направил техният колега, за щастие е извадил късмет и композицията е останала цяла.
 Срещу нишата на изпускателния кран в коридора грее табела с инструкции за безопасност. Точка №8, която третира действията на служителите при пожар, е най-подробна. Една от подточките изисква азбестово одеяло. По време на възстановката на инцидента заедно със служителите го търсихме чак до Червен бряг. Безуспешно.

в-к "Стандарт"-06.03.2008г.
p*s* Българийо ,Българийо- сървайвър е да се живее тука :-\

pach:
И ся кво ? Терористичен акт ( два стопени вагона) или китайска контрабанда на запалки , или пък китайско отмъщение за ударите по парите им миналата седмица ?
Май пак ще се прегрупрират бандите!?!!

Maktub:
На мен все ми се струва, че е било обикновено пътническо безхаберие. По нашите вагони какво ли не се превозва - от живи пуйки през туби с ракия... Мисля, че някой е решил да вози нещо, което не е било за там, намесила се е (може би) някоя и друга наздравица и белята е станала. Ако е терористичен акт, никой няма да се занимава да пали, защото ще има повече жертви, не случайно в Мадрид не бяха използвали подпалки. Господ да опрости загиналите и да даде сили на оцелялите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия