Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Трагедията с пламналия влак...

<< < (2/4) > >>

lok45111:
Никой обаче не се сети да признае, това което една от оцелелите каза при Коритаров, а именно, че шумна компания е носила открито със себе си туристически газов котлон, наздравиците и огъня са си казали думата. За терор въобще не може да се говори. Кой ще тръгне да пали вагон, като ясно е, че ако разните мангасарки с дисагите, пълни с евтина илиенска стока не са препречили пътя, народа ще се омете яко дим със скорост, по - голяма от тази на пожара. Ако искат да правят атентат просто ще вдигнат влака във въздуха или ще взривят някой мост, когато влака минава през него. Но тия тюфлеци от МВР(Министерство на Вътрешните Раздори) искат отново да прикрият това, че някой не си е свършил работата. В белите страни ще качиш газов котлон, ама на 31-ви Феврурари. Просто ние сме страна, в която царува дивата анархия и още по - дивата и безобразна простотия, надминала дори Бай Ганьовските изцепки. Според мен вината за този трагичен инцидент е колективна. На шафнера на вагона, за това, че не е попречил да се внасят запалителни и опасни материали, на пътниците, които са използвали нагревателни уреди в нетрезво състояние, на Държавата, за това, че не е осигурила пожарогасители на видими места във вагоните и портативни такива във всяко купе, на онези циганки, които са започнали да спасяват огромните денкове с долнопробна китайска стока и на полицията, че я е нямало никаква, въпреки, че във влака трябва да има двучленен полицейски патрул. Вината най - вече е на Министерството на транспорта, което така и не намери пари за нови спални и кушет - вагони, съответстващи на Европейските норми за безопасност на железопътния транспорт.

KRAKOMOBILA:
Днес се оттървахме от една 32-ра серия запалила се е на спирка Прослав и половината е изгоряла, не става за нищо, едната половинка може и да се ползва де... Но все пак от половината се оттървахме, имало е около 260 пътника, пострадали и ранени няма.  :)

pach:
Нещо не разбирам - "оттървахме"??????.Мотрисите са много успешни и хубави , но проблема е че са стари и зле поддържани - това смятам е и причината.В едно съм сигурен (но още не съм се качвал на Дезирото) , при всички положения са по добре от прехваленото Дезиро. Особено дизеловото - ми то автобусите от градският транспорт возят по плавно от нея , а тя е на релси .Хората които са ползвали Дезиро-то казват ,че България си е дала парите за боклуци!!! >:(

KRAKOMOBILA:
Е електрическото дезиро няма нищо общо с дизеловото и е в пъти-по добро, най-малко защото талигата е различна и е на въздушни възглавници, просто 32-ра серия не може да се сравнява с 30/31, а "оттървахме" защото софийските електрички са толкова зле, че се разпадат по път... Да не говориме, че повечето излизат от депо с повреди.

pach:
Хм , а кой е виновен за това им състояние?  >:(
Като се отървем от всичките , и ще си оправдаеш никнейма от мрежата - просто ще ходиш пеша по релсите и готово...Не знам дали дизеловото Дезиро е със същите талиги , като електрото , но аз имам предвид автоматичвният съединител в предавката (или както там се нарича) , по-старите мерцедесови автобуси дори превключват по-плавно на по-висока скорост  ::)
И въобще ако 32 и 33 серия бяха подържани както си трябва , Дезирото не би могло да се сравнява с тях (освен по икономичност може би...).Все едно да изхвърлиш тежък камион и да си караш товарите с пикапи  :o.
Ама то така , в България от години се губят предимствата на мотрисните влакове , най-вече по некадърност на някой хора в БДЖ , който от незнаяние винаги са подценявали развитието на локалните връзки посредством много по-икономичните и бързи мотриси от който и да е модел. Щом нямаме натрупан опит , сега ще купуваме каквото ни падне , и каквото ни продадат ... Липсата на опит (или по-скоро недостатъчният и с прекъсвания ) в експлоатацията на мотрисни влакове не може да бъде пренебрегнат в никакъв случай , но това не оправдава закупуването на боклуци за които съм сигурен че ще имат много по-кратък експлотационен живот от досегашните.Просто днешният пазар не предлага дълготрайни производства , освен ако не си го поръчаш специално , "ама за това се иска акъл , само с пари не ставаааа...".
А е толкова просто - само трябва още веднъж да се прочете историята на БДЖ в частта за поръчките и въвеждането на нови серий подвижен състав и това е ... дори нова стандартизационна програма не ни трябва ...
Казано е - народ който не се учи от опита на историята , скъпо заплаща глупостта си !!! :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия