Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Електрически локомотиви
Сaprycorn:
Най-старата снимка, която намерих на разцветката зелено/черно/червено с БЯЛА ЛЕНТА е на локомотив Е42 100 от 1968 година. Но кога точно въведена не знам. Може би тази разцветка с бялата лента се появява заедно с новия кош (този с трите единични жалузи)?
mitko0888:
--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3101.msg68645#msg68645 date=1323598598 ---
Ако това ще те ориентира - виж ревизиите:
E 11 022 DR3 Piko 6205 grun - без лента - ревизия 4.8.67
E 42 031 DR3 Piko 6212 grun - с лента - ревизия 11.4.68
Уж не е кой знае колко важно, но вторият с лентата ми стои доста по-добре.
--- Край на цитат ---
И на мен с лентата ми изглежда по-добре, ама моя в къщи си е без лента ...
Това да гледам датата на ревизиите не бях се сетил. :good:
Дали може да им се вярва - особено на Piko? Имам разни цистерни на Piko от един и същи тип, с различни разцветки, но с един и същи бял печат (номера и т.н.). За Е11 може и да са гледали от оригиналите.
pach:
За Пико не знам, но Тилиг правят точно ревизионните дати. Сменят ги при нов цвят от същия модел, който получава съответно и нов каталожен номер. По-често става смяна на матрицата, модела е подобрен, окраската нова, кат. номер също, имат винаги снимка на прототипа за който е обявен модела и тогава рев.дати са точни!
pach:
--- Цитат на: gregary link=topic=3443.msg68555#msg68555 date=1323367589 ---А тук е като SBB разновидност - Ае477 :scratch_ones_head:
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Това силно ме заинтригува - соц.возило в Швейцария!!!
Кой може да разкаже повече за него???
:hi:
Adrian:
(ex DR 142) bought from the DB by Lookop AG for use on the Mittelthurgaubahn (MThB) and Südostbahn (SOB)
Вторият пантограф май е заминал за сметка на brake резистори
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия